Sve vesti Svet

SVETSKI EKONOMSKI FORUM TVRDI DA SU KLIMATSKE PROMENE NAJVEĆA GLOBALNA PRETNJA 2022(VIDEO)

SVETSKI EKONOMSKI FORUM TVRDI DA SU KLIMATSKE PROMENE NAJVEĆA GLOBALNA PRETNJA 2022
Pisao Elena Vuk

Svetski ekonomski forum (WEF) objavio je u ponedeljak da “klimatska kriza” predstavlja najveću pretnju čovečanstvu 2022. godine.

Osim klimatskih promena, 17. izdanje WEF-ovog Izveštaja o globalnim rizicima za 2022. navelo je društvenu podelu, ranjivosti sajber sigurnosti i oporavak od pandemije kao glavne dugoročne globalne rizike.

“Klimatska kriza ostaje najveća dugoročna pretnja s kojom se čovečanstvo suočava”, rekao je Peter Giger, glavni direktor za rizik grupe Zurich Insurance Group, u popratnoj izjavi.

„Nedelovanje klimatskim promenama moglo bi smanjiti globalni BDP za jednu šestinu, a obaveze preuzete na COP26 još uvek nisu dovoljne za postizanje cilja od 1,5 C. Još nije kasno da vlade i kompanije postupe u skladu s rizicima s kojima se suočavaju i pokrenu inovativnu, odlučnu i inkluzivnu tranziciju koja štiti ekonomije i ljude.”

Izveštaj od 117 stranica poziva na WEF-ove “tehnologije četvrte industrijske revolucije” da “katalizuju novu ekonomiju i društvo” i “ubrzaju klimatske mere”.

U izveštaju se analiziraju rezultati istraživanja o percepciji globalnih rizika (GRPS), gdje su ispitanici naveli „neuspeh klimatskih mera“, „ekstremno vreme“ i „gubitak biodiverziteta“ kao svoje glavne brige u kratkom, srednjem i dugoročnom periodu.

Napor WEF-a da klimatske promene prikaže kao najveću pretnju čovečanstvu u skladu je s njegovom agendom Velikog ponovnog postavljanja, koja nastoji deindustrijalizirati Zapad u ime smanjenja proizvodnje uglja.

“Klimatska blokada” već su predložili mejnstrim mediji, tvrdeći da će ih trebati nametnuti građanima svake dve godine kako bi se spasila planeta.

U stvari, Indija – zemlja od 1,3 milijarde ljudi – čak je počela pripremati “klimatske mere” kako bi “smanjila zagađenje” čak i dok mediji demoniziraju one koji to ističu kao “teoretičare zavere”.

WEF the Global Risks Report… by Jamie White

Nulta Tačka/InfoWars