Sve vesti Svet

SZO UPOZORAVA: Letnji festivali i masovna okupljanja bi mogla da UBRZAJU ŠIRENJE MAJMUNSKIH BOGINJA

SZO UPOZORAVA: Letnji festivali i masovna okupljanja bi mogla da UBRZAJU ŠIRENJE MAJMUNSKIH BOGINJA

SZO upozorava da bi letnji festivali i masovna okupljanja mogli da ubrzaju širenje majmunskih boginja što je prvi pokazatelj da bi zdravstvene tehnokrate mogle još jednom da pokušaju da nametnu ograničenja u ime zaustavljanja širenja virusa.

Slučajevi majmunskih boginja u Velikoj Britaniji, gde je virus prvi put stigao zahvaljujući putniku koji se vratio iz Nigerije, više su se nego udvostručili, otkriveno je ranije danas.

Najmanje devet drugih zemalja širom sveta takođe je prijavilo sumnjive slučajeve virusa, koji može uzrokovati teške bolesti kod male dece, trudnica i osoba s oslabljenim imunitetom.

Grupe slučajeva su primećene među homoseksualnim muškarcima ali ne postoji zvanična studija koja to potvrđuje.

Prema Sky News- u, “tačno ono što pokreće najveću epidemiju u Velikoj Britaniji je misterija,” pogotovo jer su zdravstveni stručnjaci ranije tvrdili da majmunske boginje nisu prenosive među ljudima, a neki nagađaju da su mutirale.

Sada Svetska zdravstvena organizacija upozorava da bi letnji festivali i masovna okupljanja mogli da ubrzaju širenje majmunskih boginja.

“Kako ulazimo u letnju sezonu u evropskom regionu, sa masovnim okupljanjima, festivalima i zabavama, zabrinut sam da bi se prenos mogao ubrzati, jer se trenutno otkrivaju slučajevi među onima koji se bave seksualnim aktivnostima, a simptomi su mnogima nepoznati, ” rekao je dr Hans Kluge, regionalni direktor SZO za Evropu.

Virus se takođe širi u isto vreme kada se SZO priprema za glasanje o međunarodnom sporazumu o pandemiji i amandmanima na Međunarodne zdravstvene propise (2005.).

Prema kritičarima, sporazum bi „dao neizabranoj SZO veću kontrolu nad odlukama o nacionalnim hitnim zdravstvenim uslugama i nova ovlašćenja da progura vakcinalne pasoše, globalni nadzor i „globalno koordinisane akcije“ koje se bave „dezinformacijama“ kad god proglasi „hitnu zdravstvenu situaciju“. ”

Naravno, istina koja će raskrinkavati njihove planove će prirodno biti odbačena kao „dezinformacije“ od strane „fektčekra“ usklađenih sa SZO u dogledno vreme.

NultaTačka/SummitNews