Sve vesti Svet

Tajms: Britanski specijalci SAS obučavaju Ukrajince

Tajms: Britanski specijalci SAS obučavaju Ukrajince

Pripadnici britanske Specijalne vazdušne službe (SAS) obučavali su ukrajinske snage prvi put od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, izjavili su ukrajinski komandanti za “Tajms”.

Instruktori iz Velike Britanije povučeni su iz Ukrajine u februaru, kada su članice NATO-a očekivale početak ruske operacije.

“Tajms” prenosi da su kapetan Jurij Mironenko i još dvojica ukrajinskih komandanata izjavili da su se Britanci sada vratili da obučavaju lokalne vojnike kako da koriste ručne protivtenkovske bacače koji su isporučeni iz Velike Britanije.

List tvrdi da su jedinice koje su prošle obuku stacionirane oko Kijeva.

“Primili smo veliku vojnu pomoć iz Britanije, ali su oni koji znaju kako da koriste bacače bili na drugim mestima, pa smo morali uz pomoć `Jutjuba` da sami učimo”, rekao je Mironenko.

Britansko Ministarstvo odbrane odbilo je da potvrdi da su britanski komandosi posetili Ukrajinu, a ministar za oružane snage DŽejms Hipi istakao je ove sedmice da će ukrajinski vojnici putovati u Veliku Britaniju radi obuke, prenela je “Raša tudej”.

London je jedan od primarnih snabdevača Kijeva oružjem i u Ukrajinu šalje oružje od protivtenkovskih i protivavionskih raketnih sistema do oklopnih vozila.

Premijer Velike Britanije Boris DŽonson nenajavljeno je posetio Kijev prošle sedmice i obećao predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom dodatnu pomoć Londona.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR ŠARGIĆ- Budućnost zavisi od ovoga- Upravo gledamo rušenje SVETSKOG PORETKA

Nulta Tačka/Novosti