Sve vesti Svet

Tajvanska televizija objavila da je počeo rat sa Kinom

Tajvanska televizija objavila da je počeo rat sa Kinom

Televizijska stanica koju podržava Vlada Tajvana izvinila se i pozvala ljude da ne paniče nakon što je greškom izvestila o kineskom napadu na Tajpej, usred sve većih tenzija s Pekingom.

Tokom vesti koje su emitovane u sredu ujutro, Kineski televizijski sistem je greškom prikazao upozorenje na dnu ekrana o vojnim brodovima i kritičnoj infrastrukturi u blizini Tajpeja koji su pogođeni kineskim projektilima.

Upozorenja su uključivala poruke poput „mogao bi da izbije rat“, veliku železničku stanicu u Tajpeju koju su zapalili „kineski agenti“ i tajvanskog predsednika koji je proglasio vanredno stanje.

“Građani, nemojte da paničite. Ovim pojašnjavamo informaciju i izvinjavamo se”, rekla je voditeljka televizijske stanice.

Voditeljka je dodala da su upozorenja bila namenjena za vežbu vatrogasne službe u Nju Tajpej Sitiju u utorak, ali su prikazana u sredu ujutruj zbog tehničke greške.

U Tajpeju nije bilo znakova panike nakon puštanja lažne informacije.

Podsetimo, Tajvan je podigao nivo pripravnosti otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, plašeći se da će Kina učiniti sličan potez, iako vlada nije prijavila nikakve znakove da je napad neminovan.Apsolutno fascinantan vizuelni prikaz kako je podvodni vulkan u blizini pacifičke ostrvske države Tonge u januaru eruptirao i pokrenuo planetarni udarni talas koji se dešava jednom u veku.

NultaTačka/Mediji