Sve vesti Svet

Taker Karlson razotkrio Američke biolaboratorije u Ukrajini: -Nisu tamo proizvodili lek protiv leukemije-

Taker Karlson razotkrio Američke biolaboratorije u Ukrajini: -Nisu tamo proizvodili lek protiv leukemije-

Optužbe Amerike na račun Rusije a u vezi sa informacijama da u Ukrajini postoje biolaboratorije, su lažne, izjavio je na američkoj televiziji voditelj „Foks njuza“ voditelj Taker Karlson.

„Pokušaću da u emisiji iskoristim nenormativnu leksiku kako bih opisao našu reakciju: ostali smo bez teksta, tako ću reći”, rekao je on i doda da je Viktorija Nuland pod zakletvom potvrdila da je ono o čemu su pričali u Rusiji, a što su u Americi nazivali teorijom zavere, lažima i ludošću u koju nije moralno verovati, u stvari – potpuno istinito.

Novinar je sa skepsom komentarisao stavove Pentagona o tome da optužbe Rusije nemaju veze sa stvarnošću, a zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland, kako je rekao Karlson, je potvrdila postojanje „objekata“ u Ukrajini.
„Nulandova je rekla da čime god da se oni tamo bave u tim laboratorijama, to je opasno i zastrašujuće, da, citiram, ‘izaziva zabrinutost’ da će takozvani materijali koji se istražuju u tim laboratorijama pasti u ruke Rusiji“, naveo je novinar.

Kako je Karlson rekao, Ukrajina je „najsiromašnija zemlja u Evropi“ i teško je zamisliti da je to odgovarajuća lokacija za biomedicinska istraživanja.
„Moguće je pretpostaviti da to nije farmakološka laboratorija, i da najverovatnije, ne prave novi lek protiv leukemije“, rekao je on.

Novinar je dodao da iz njene izjave proizlazi da se tamo sprovode vojna istraživanja i radi na biološkom oružju.
„Na primer, ako vi finansirate tajne biolaboratorije u Ukrajini, ali želite da sakrijete tu činjenicu od ljudi koji to finansiraju, onda možete da lažete o tome rekavši da Rusi lažu. Možete početi dezinformacionu kampanju, izjavivši, da su to neki drugi počeli dezinformacionu kampanju. Da li vi to govorite Viktorija Nuland? Zabavno, ali nije zabavno – to je istina“, saopštio je on.

Direktorka Američkog CDC-a priznala greške u načinu borbe protiv COVID-a

Kako je rekao Karlson, na sajtu Pentagona se nalazi izveštaj o objektima za biološka istraživanja koji su otvoreni u Ukrajini, tako da u američkom Ministarstvu odbrane stvaraju zabludu govoreći da su informacije iz Rusije nepouzdane.

Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland potvrdila je da u Ukrajini postoje biološki istraživački objekti i da SAD trenutno rade na sprečavanju njihovog pada pod kontrolu ruskih snaga.

Danas se oglasio i Pentagon koji je saopštio da nisu tačni navodi da su Sjedinjene Američke Države koristile biolaboratorije u Ukrajini za izradu biološkog oružja.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije objavilo da su SAD potrošile više od 200 miliona dolara na rad biolaboratorija u Ukrajini.

Evo šta su sve pokušali da sakriju od VAS- Više od 1.200.000 hakera je u RATU a METE su SVI

Nulta Tačka/Sputnik