Sve vesti Svet

Tedros Adhanom re-izabran na mesto direktora SZO! Još 5 godina vladavine našim zdravljem

Tedros Adhanom re-izabran na mesto direktora SZO! Još 5 godina vladavine našim zdravljem

BERLIN, 24. maja (Rojters) – Članovi Svetske zdravstvene organizacije (SZO) ponovo su izabrali Tedrosa Adhanoma Gebrejesusa za generalnog direktora, objavio je u utorak nemački ministar zdravlja Karl Lauterbah na Tviteru.

Da dobro ste pročitali. Čovek koji je optužen za ratne zločine i koji zagovara preuzimanje ministarstva zdravlja svih zemalja dobio je novih 5 godina vođenja zdravstvene diktature.

Verovatno u želji da mu se prvi dodvori Nemački ministar zdravlja Karl Lauterbah koji je jedan od začetnika Korona tiranije u Evropi tvitovao je čestitku Tedorsu Adhanomu povodom drugog mandata u SZO-u.

Još uvek se nisu oglasili najveći donatori Tedrosa i SZO-a, Bil Gejts, Fauči i ostali.

U Ženevi se sledeće nedelje održava Svetska Zdravstvena Skupština na kojoj se između ostalog raspravlja pa i donosi odluka o PANDEMIJSKOM PAKTU kroz koji SZO dobija viša ovlašćenja u svakoj državi na svetu koja to bude prihvatila.

“Upravo ponovo izabran za generalnog direktora SZO: @DrTedros. 155/160 glasova, spektakularan rezultat. Čestitam, potpuno zasluženo”, napisao je Lauterbach na Tviteru.

Nulta Tačka/Reuters