Sve vesti Svet

TEKSAŠKI RESTORANI KOJI SU TRAŽILI POTVRDE O VAKCINACIJI POVUKLI ,,PRAVILA” KADA IH JE VLAST OBAVESTILA DA SU NJIHOVI ZAHTEVI NEZAKONITI

Pisao Elena Vuk

Država Teksas se zalaže za induvidualnu slobodu, dok druge države SAD-a čine suprotno.

Teksas je obavestio sve kompanije u četvrtak, podsećajući ih da je traženje dokaza o vakcini protiv Covid-a u državi nezakonito.

Nakon što je više restorana u Ostinu i druga preduzeća objavila da će od kupaca tražiti da dokažu da su vakcinisani, Teksaška komisija za alkoholna pića (TABC) kontaktirala je ove kompanije.

Dva restorana iz Ostinu, Launderette i Fresa's, otišli su na društvene mreže ranije ove nedelje u sada već izbrisanim postovima kako bi obavestili svoje goste i mušterije da će im biti potreban dokaz o vakcini za ulazak u njigove objekte.

“Ostin je na petom nivou i čini se da je sigurnost naših zaposlenih i gostiju da uradimo to”, rekli su vlasnici Austin American-Statesman-a u utorak.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Launderette (@launderetteatx)

Restorani su terali goste da pokažu dokaz o primljenim vakcinama i ličnu kartu sa fotografijom.

Dakle, levica ne misli da ljudi moraju pokazati identifikaciju da bi glasali na našim izborima, ali moraju dati ličnu kartu kako bi mogli jesti u restoranu?

Gosti koji borave na otvorenom nisu bili primorani da pokažu dokaz o vakcinaciji i morali su da nose masku kada su ulazili unutra da koriste toalete.

Smernice su takođe diskriminisale decu uzrasta 11 godina i mlađu, terajući ih da jedu napolju jer nemaju pravo na vakcinu.

Licemerni vlasnici restorana nisu zahtevali da njihovo osoblje bude potpuno vakcinisano, ali su zahtevali od nevakcinisanog osoblja da rade test jednom nedeljno i da nose maske.

Prema TABC-u, menadžeri u restoranima “nisu bili svesni punih zahteva zakona i odmah su preduzeli korake da ih se pridržavaju”.

Nakon što je agencija zapretila da će preduzećima oduzeti licence za alkoholna pića, pristali su se pridržavati pravila i objavili nove postove na društvenim mrežama koji najavljuju promenu politike.

Launderette rstoran objavio je post na Instagramu u četvrtak, napisavši: “Od trenutka stupanja na snagu više nećemo zahtevati dokaz o vakcinaciji za ulazak u lokal. Juče smo dobili obaveštenje od TABC-a da zakonom nije dopušteno (član 14 novog zakona Senata 968 predstavljenog u junu) tražiti dokaz o vakcinaciji. ”

“I dalje ćemo zahtevati od gostiju da nose masku u zatvorenom prostoru kada ne sede za stolom”, nastavlja se u postu. “Maske neće biti potrebne na otvorenom.”

Obaveštenje na koji se poziva u postu jasno kaže: „Poslovanje u ovoj državi ne može zahtevati od klijenta da dostavi bilo kakvu dokumentaciju koja potvrđuje korisnikov status o primljenoj vakcini protiv COVID-19 ili oporavka, pri ulasku u, za pristup ili primanje usluge. ”

U izjavi koju je TABC objavio u četvrtak, agencija je obavestila teksašane, „TABC želi podsetiti preduzeća u Teksasu da državni zakon sada zabranjuje kompanijama da zahtevaju od kupaca da pokažu dokaz o primljenim vakcinama protiv COVID-19. TABC može zahtevati poštovanje ovog zakona kao uslov za posedovanje licence, dozvole, certifikata ili drugog ovlaštenja. ”

“Iako agencija do sada nije preduzela formalne mere protiv bilo kojeg preduzeća, TABC je zatražio da se sastane sa predstavnicima preduzeća u kojima bi moglo doći do potencijalnih neusklađenosti”, nastavlja se u saopštenju. “Naš cilj je obrazovati i informisati, a ne kažnjavati ova preduzeća.”

Nulta Tačka/InfoWars