Sve vesti Tehnologija

TIK TOK PREPORUČUJE MALOLETNICIMA OD 13 DO 15 GODINA SADRŽAJE O SEKSU, DROGAMA I ALKOHOLU

Tik Tok-ovi algoritmi rutinski serviraju seksualne sadržaje i sadržaje koji sadrže drogu i alkohol deci od 13 godina, otkrilo je ove nedelje novo istraživanje Wall Street Journal-a.

Novinari WSJ-a koristili su ovu aplikaciju pod naznakom da je koristi 13-godišnji korisnik koji je tražio izraz “onlyfan”, Tik Tok je čak predstavio korisniku dve veze ka prodaji pornografije.

Seksualno orijentisani video zapisi takođe su uključeni sa naznakom “Za tebe” Tik Tok-a, otkrila je ova istraga.

Sadržaj na ovoj stranici, koji je sličan vremenskoj liniji Twitter-a, zasnovan je na prethodnim pretraživanjima i sadržaju na kojima je korisnik proveo najviše vremena u potrazi, dodao je The Daily Mail.

Kako je korisnik od “13 godina” pregledao više seksualnog sadržaja, preporučeno im je sve više, uprkos tome što je godina korisnika jasno označena kao 13 na njihovom profilu.


Tik Tok je odgovorio rekavši da “rade na novom alatu za filtriranje mlađih računa”, napisao je Daily Mail.

Istraga je sprovedena pomoću 31 bot računa koji su namešteni da imaju od 13 do 15 godina kako bi pokušali utvrditi koja vrsta sadržaja se prikazuje mlađim korisnicima Tik Tok-a. Otkrilo se da će se feed-ovi na kraju sve više fokusirati na sve neprikladnije sadržaje.

Journal je napisao:

Čak i kad su računi časopisa programirani za iskazivanje interesa za više tema, TikTok se ponekad bavio pojedinačnim temama i servirao im stotine video zapisa o jednoj, uzastopno.
TikTok je služio jednim računom, koji je bio programiran sa različitim interesima, stotinama japanskih filmskih i televizijskih crtaća. U jednom nizu od 150 videa, osim četiri, prikazane su japanske animacije – mnoge sa seksualnom tematikom.

Na jednom računu koji je postavljen da izgleda kao da ga koristi 13-godišnjak, prikazano je 569 videozapisa o korisnicima droga, uključujući zavisnost o kokainu i metu. Prikazani su i promotivni video snimci za online prodaju lekova.

Drugi video zapisi prikazuju alkohol i poremećaje ishrane.

Reporteri WSJ-a poslali su Tik Tok-u više od 1.000 video zapisa koji pokazuju neprikladan sadržaj koji je prikazan tinejdžerskim računima. 255 videozapisa uklonjeno je sa platforme, uključujući nekoliko video-zapisa o odraslim osobama koje stupaju u vezu sa drugim odraslim osobama koje su se pretvarale da su deca.

Tik Tok je odgovorio: “Zaštita maloletnika je od vitalne važnosti, a TikTok je preduzeo prve korake u industriji za sigurno i prilagođeno uzrastima za tinejdžere.”

Zvaničnik kompanije rekao je za Daily Mail: “Iako aktivnosti i rezultirajuće iskustvo ovih robota ni na koji način ne predstavljaju ponašanje i iskustvo gledanja stvarne osobe, mi neprestano radimo na poboljšanju naših sistema i preispitujemo kako sprečiti čak i vrlo neobična gledanja u navike stvaranja negativnih ciklusa, posebno za naše mlađe korisnike. ”

Kompanija je nastavila: “Duboko brinemo o sigurnosti maloletnika, zbog čega u svoje politike ugrađujemo sistem za dobrobit mladih, ograničavamo mogućnosti prema godinama, osnažujemo roditelje alatima i resursima i nastavljamo ulagati u nove načine uživanja u sadržajima o primerenosti starosti ili porodičnoj sigurnosti. ”

Nulta Tačka/ZeroHedge

O uredniku

Elena Čakar