Sve vesti Svet

Tim UN stigao u nuklearnu elektranu Zaporožje

Tim UN stigao u nuklearnu elektranu Zaporožje

Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) stigli su do nuklearne elektrane Zaporožje na jugu Ukrajine usred izveštaja o ponovnom granatiranju i borbi.

Ruska novinska agencija RIA Novosti objavila je snimak konvoja sa ekspertima UN koji u četvrtak dolaze u najveće nuklearno postrojenje u Evropi.

Poseta je usledila nekoliko sati nakon što je rusko ministarstvo odbrane optužilo Kijev za slanje komandosa u pokušaju da zauzmu fabriku. Prema rečima ruskih zvaničnika, napad je odbijen.

Ruske trupe preuzele su kontrolu nad objektom ubrzo nakon što je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u susednoj zemlji. Kako je elektrana nastavila da radi sa lokalnim osobljem, Rusija i Ukrajina su se međusobno optuživale da ispaljuju granate i projektile opasno blizu njenih reaktora, što bi po navodima Ukrajine značilo da Rusi granatiraju sami sebe.

Kristofer Hil: Srbija da uđe u NATO, uvede sankcije Rusiji, idem na Evroprajd

Međunarodni stručnjaci predvođeni šefom IAEA Rafaelom Marijanom Grosijem planiraju da procene situaciju na terenu i ispitaju štetu nanetu elektrani.

MARIO ZNA UŽIVO- Da li ste spremni za NOVE MERE?! – Počela je ENERGETSKA HISTERIJA a CILJ JE ISTI

Nulta Tačka/RT