Sve vesti Svet

TINEJDŽER KOJI JE DOBIO SRČANI UDAR NAKON VAKCINACIJE FAJZEROM DOBIO ODŠTETU

Singapur će 16-godišnjem dečaku platiti 166.000 dolara jer je doživeo srčani udar nakon prve doze vakcine protiv kovida-19, saopštilo je juče Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Pacijent, kome je bila potrebna intenzivna nega, sada se oporavlja i stabilan je. Verovatno će u narednih nekoliko nedelja biti pušten kući. Međutim, moraće da prođe period rehabilitacije pre nego što se vrati u školu i nastavi sa drugim aktivnostima.

Isplata dečaku i njegovoj porodici potpada pod vladin program dobrovoljne jednokratne novčane pomoći kako bi se nadoknadili troškovi povezani sa ozbiljnim nuspojavama primanja vakcine protiv koronavirusa, piše Blumberg.

OVAKO ĆE I KOD NAS! NAKON VELIKOG PADA EFIKASNOSTI VAKCINA, AMERIKANCI UVODE TREĆU DOZU ZA SVE, BEZ OBZIRA NA GODIŠTE

Tinejdžer je prvu dozu Fajzer vakcine primio 27. juna. Zatim je dobio teški akutni miokarditis, verovatno uzrokovan vakcinom, koji je mogao biti pogoršan napornim dizanjem tegova i velikom potrošnjom kofeina.

Vlasti su naglasile da koristi od vakcine „i dalje nadmašuju rizike“. Ali dodali su da bi vakcinisani ljudi trebalo da izbegavaju naporne fizičke aktivnosti nedelju dana nakon što su primili prvu ili drugu dozu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”