Srbija Sve vesti

TIODOROVIĆ: “KOVID PROPUSNICE 24h NISU REALNE”

Beograd — Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ponovio da se medicinski deo štaba zalaže za kovid propusnice koje će važiti 24 sata. Najavio i produžen raspust.

On je gostujući na TV Prva izjavio da se ceo medicinski deo Kriznog štaba zalaže za uvođenje kovid propusnica koje bi važile 24 sata, ali istovremeno dodaje i da je odgovor na pitanje “da li je to realno” – nije.

Prema njegovim rečima, svi bi trebalo da budu svesni druge strane priče o kovid propusnicama koje važe 24 sata, a to je mogućnost provere sprovođenja takve mere, a to u u Srbiji, kako kaže dr Tiodorović nije moguće.

“Ako me pitate da li je realno – nije, jer ako nemate ni u Komunalnoj miliciji sve koji su vakcinisani, a niti ih imate dovoljno, ne može se to sprovesti. To bi značilo da imamo po jednog policajca za svakog građanina”, istakao je Tiodorović.

On je podsetio da o tome ne odlučuje Krizni štab, niti njegov medicinski deo jer su oni savetodavno telo Vlade Republike Srbije.

Pohvalio je primer preduzeća “Stara planina”, koje od 1. januara uvodi kovid propusnice koje će važiti 24 sata, dodajući da kada bi bilo više takvih primera onda bi sve bilo mnogo lepše. Ali, ističe, nažalost to nije tako i sada će i đaci imati produžen zimski raspust.