Srbija Sve vesti

Tiodorović ponovo: Priča o prestanku epidemije je neodgovorna

Tiodorović ponovo: Priča o prestanku epidemije je neodgovorna

Prorok i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Branislav Tiodorović rekao je danas da je virus i dalje prisutan nakon njegove izjave da će na jesen vakcinisati celo stanovništvo novim vakcinama.

Tiodorović je naveo da bi epidemijska situacija u Srbiji mogla biti bolja da smo ostali na merama koje smo ranije imali.

“Ove mere koje sada imamo možda za neke deluju optimistično, ali za nas koji se bavimo ovim poslom nema mnogo optimizma”, rekao je epidemiolog.

Doktor Tiodorović ističe da je svaka priča o prestanku pandemije apsolutno neodgovorna i neozbiljna, kao i da se kovid bolnice ne zatvaraju, jer to i dalje mora da funkcioniše.

JOŠ JEDNA ISPALA IZRAELA! Tel Aviv odbio da sa Ukrajinom podeli najmoćnije sajber oružje na svetu

Kada je reč o kombinaciji dva omikron soja, epidemiolog navodi da oni ne daju težu kliničku sliku, ali to važi za vakcinisane.

“Ovo nije onih dimenzija koje smo imali kod delte, ali je lečenje slično, nema neke velike razlike”, rekao je Tiodorović za TV Prva.

Epidemiolog i član Kriznog štaba rekao je da veliki broj izbeglica, predstojeći praznici, kao i izborni dani predstavljaju veliki rizik.

NultaTačka