Srbija Sve vesti

TIODOROVIĆ ŠIRI PANIKU NA SVOJ NAČIN: “ZA 10 DANA IMAĆEMO OPET SKOK NOVOZARAŽENIH, PROPUSNICE DA SE UVEDU NA 24h”

Mnogi koji su se “zabrinuli” jer nekoliko dana u medijima nisu videli “stručnjake” iz kriznog štaba sada mogu da odahnu.

Prof. Tiodorović navodi da medicinski deo kriznog štaba nije promenio svoj stav o kovid propusnicama.

Za 10 do 12 dana videćemo efekte produženog jesenjeg raspusta za osnovce i srednjoškolce, odnosno efekte kratkog odmore njihovih roditelja, jer su čitave porodice pohrlile u banje i na planine, a poenta raspusta je bila da smanjimo kontakte i broj novozaraženih. A ide nam i tzv. Crni petak, kada će tržni centri biti prebukirani, pa očekujem skoko broja novozaraženih za neku hiljadu. Imaćemo do 5.000 novozaraženih dnevno za 10-12 dana – kaže prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba.

– I dalje insistiramo na tome da kovid propusnice važe 24 sata za sve objekte osim za snabdevanje hranom, lekovima gorivom i za odlazak na posao – ističe prof. Tiodorović i dodaje da “Srbija ipak nije Austrija da uvodi mere samo za nevakcinisane, kod nas ne mogu da prođu ni kovid propusnice 24 sata koje su mnogo labavije od mera u Austriji”.

Doktor Tiodorović apeluje na srpske domaćine koji slave krsne slave da to obave u porodičnim uslovima.

– Prošle smo godine smo to uspeli i save nisu bile povod za povećanje broja novozaraženih. Verujem da će tako biti i ove godine – kaže prof. Tiodorović i naglašava:

– Bagi porast obuhvata vakcinacije treba nastaviti i u što kraćem roku vakcinisati što više ljudi, a pre svega mladih i radnoaktivnih ljudi – dodao je on.

NultaTačka/Kurir