Sve vesti Svet

TRAMP: Bajden naneo štete kakvu nije nanelo ni pet najgorih predsednika Amerike

TRAMP: Bajden naneo štete kakvu nije nanelo ni pet najgorih predsednika Amerike

Bivši američki predsednik Donald Tramp kaže da je njegov politički oponent i aktuelni predsednik Džozef Bajden za manje od godinu i po dana naneo više štete zemlji nego „petorica najgorih“ predsednika.

„Možete da uzmete pet najgorih predsednika u čitavoj američkoj istoriji, da ih skupite sve zajedno i oni ne mogli da načine – nisu načinili – takvu štetu kakvu je našoj zemlji naneo Bajden za svega 16 meseci“, rekao je Tramp na mitingu u Nebraski.

Tramp smatra i da je Bajden odgovoran za događaje u Ukrajini. Situacija nosi posledice po čitav svet, uključujući izbijanje novog svetskog rata.

„Naša zemlja tone u pakao, ali ispravićemo to. Nadam se da neće biti kasno. To što se dogodilo u Ukrajini je veoma opasno za čitav svet. Može da se pretvori u novi svetski rat. Našom zemljom sada rukovode ljudi koji mogu da dovedu do novog svetskog rata“, rekao je bivši američki predsednik.

On je ocenio i da rusko rukovodstvo retorikom o nuklearnom oružju pokazuje koliko ne poštuje rukovodstvo Amerike.
Kako je naveo, dok je bi predsednik imao je negativan odnos prema ideji modernizacije nuklearnih snaga Amerike, ali nije imao drugog izbora jer su to radile druge zemlje.

„Ali imamo predsednika koji nema pojma šta se događa, koji pruža ruku vazduhu“, rekao je Tramp misleći na nedavni događaj kad je Bajden , po završetku govora, u nameri da se rukuje pružio ruku u prazno.

„A to se događa dok Vladimir Putin neprekidno govori o nuklearnom oružju. Niko nikada nije govorio o nuklearnom oružju, ne smete o njemu da govorite, to je zabranjena reč, jer je i suviše razorno. Putin o tome stalno govori jer ne poštuje naše rukovodstvo“, rekao je Tramp i dodao da su slabost i nekompetentnost njegovog naslednika omogućile da specijalna vojna operacija Rusije počne.

Tako nešto se ne bi dogodilo da je njegova administracija na čelu zemlje, uveren sam u tom 100 odsto, zaključio je Tramp.

MARIO ZNA i dr SEMIR OSMANAGIĆ- ONI neće odustati od svojih AGENDI ali postoji IZLAZ iz svega ovoga

NultaTačka/Mediji