Sve vesti Svet

TRAMP: Donećemo zakon koji će zabraniti da se otpuštaju NEVAKCINISANI RADNICI! (VIDEO)

TRAMP: Donećemo zakon koji će zabraniti da se otpuštaju NEVAKCINISANI RADNICI! (VIDEO)

Bivši predsednik Amerike, Donald Tramp pozvao je republikance da učine nezakonitim da poslodavci otpuštaju nevakcinisane radnike ako Republikanska stranka povrati većinu u Kongresu nakon novembarskih izbora za ovo telo.

“Jedna od prvih stvari koje ćemo učiniti s našom novom republikanskom većinom je da okončamo svaku poslednju obavezu veanu za obaveznu vakcinaciju. Te obaveze su još uvek tu, teško je u to poverovati”, rekao je Trump okupljenima u Severnoj Karolini u subotu uveče. “Usvojćemo zakon kojim će biti nezakonito da se bilo koji poslodavac meša u lične zdravstvene odluke ili otpušta zaposlene samo zato što se nisu vakcinisali.”

Tramp je takođea pozvao republikance da istraže demokratske političare koji su u dogovoru sa sindikatima nastavnika kako bi sprečili roditelje da uđu u učionice svoje dece:

Republikanska većina mora istražiti dogovor između političara Demokratske stranke i sindikata nastavnika kako bi našu decu sprečili da idu u školu bez ikakvog naučnog dokaza. Nepovratna šteta koju su demokratski političari naneli našim mladim ljudima je neoprostiva—i američki birači će ih za to kazniti na glasačkim kutijama ovog novembra.

Tramp je dalje prozvao američki”obrazovni sistem kojim upravlja vlada” koji je “izgubio poverenje američkih roditelja”. On je rekao:

Zamenivši čitanje i matematiku zamenicama i rodnim studijama, naš obrazovni sistem koji vodi vlada izgubio je poverenje američkih roditelja. Svaka mama i tata u Americi moraju imati pravo da odustanu od indoktrinacije i pošalju svoje dete u javnu, privatnu, čarter ili versku školu po svom izboru.

NultaTačka