Sve vesti Svet

TRAMP ISPROZIVAO BAJDENA ZBOG HAOSA U AVGANITANU! ,,TREBALI STE DA DIGNETE SVE BAZE U VAZDUH”

Pisao Elena Vuk

Bivši predsednik Donald Tramp prozvao je predsednika SAD-a, Džozefa Bajdena i haotičnu operaciju evakuacije u Avganistanu, dajući svoju ideju o tome kako je to trebalo izvesti.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

On je komentarisao situaciju u Avganistanu nakon što su Talibani uzeli novih nekoliko hiljadu komada oružija, džipova i nekoliko helikoptera kojih je Američka vojska ,,slučajno” ostavila nakon povlačenja.

“Prvo izvedete sve američke građane”, rekao je Tramp u izjavi putem e-mail-a u četvrtak.

“Zatim iznesete SVU opremu. Zatim baze razbijate u komade (uništavanje vojnih baza) I ONDA IZVODITE VOJSKU. Ne radite to obrnutim redosledom kao što su to učinili Bajden i naši probuđeni generali “, rekao je 45. predsednik.

“Nema haosa, nema smrti oni ne bi ni znali da smo otišli!”, Rekao je Tramp.

Napori za evakuaciju hiljada Amerikanaca i avganistanskih građana nakon talibanskog munjevitog preuzimanja Avganistana u nedelju bili su poremećeni haosom.

Avganistanci su upali na međunarodni aerodrom Hamid Karzai na periferiji Kabula u očajničkom pokušaju da pobegnu iz zemlje.

Slike prikazuju ljude koji trče pored, pa se čak i drže za transportni avion američkog ratnog vazduhoplovstva dok je išao niz pistu.

Pogoršanje situacije primoralo je Bajdenovu administraciju da rasporedi više trupa u Kabul u pokušaju da uspostavi red i sigurnost u glavnom gradu.

Međutim, Bajden je u intervjuu za ABC News branio povlačenje trupa i rekao da nije napravljena greška.

,,To nije trebalo da se reši na taj način, ne znam kako se to desilo”-rekao je Bajden

Trump je u intervjuu za Fox Business u sredu takođe prokomentarisao rukovođenje svog naslednika o evakuaciji.

“Morali ste izvući ljude odatle. Možete li zamisliti da vaša vojska ode kući i ostavi sve te ljude? To se zove janje koje se vodi na klanje ”, rekao je Tramp za Maria Bartiromo sa Fox Businessa.

Trampova izjava za FoxNews o Avganistanskom haosu ove nedelje: https://video.foxbusiness.com/v/6268459075001#sp=show-clips

Nulta Tačka/NYpost