Sve vesti Svet

Tramp: Moja kompanija i ja smo napadnuti sa svih strana

Tramp: Moja kompanija i ja smo napadnuti sa svih strana

Bivši predsednik Donald Tramp biće ispitan danas pod zakletvom nakon jučerašnjeg upada FBI-a u njegovu kuću na Floridi. Federalni sudija za prekršaje Floride koji je potpisao nalog za pretres kojim je odobrio FBI-jev prepad na odmaralište Mar-a-Lago je bio povezan sa Džefrijem Epštajnom. U slučaju Epštajn zastupao je zaposlene osuđenog pedofila Epštajna u dugotrajnoj istrazi o trgovini ljudima.

Svedočenje se odigrava usred dugogodišnje istrage njujorškog državnog tužioca o njegovim poslovima kao mogula za nekretnine, a samo dan nakon što su agenti FBI upali u njegovo imanje Mar a Lago na Floridi, potvrdio je u objavi na svom nalogu Truth Social.

Upad FBI se desio u okviru nepovezane federalne istrage o tome da li je uzeo poverljive zapise kada je napustio Belu kuću.

Kako je naveo njegov sin Erik Tramp u izjavi za Fox News proganjanje porodice Tramp traje od kako je Tramp postao predsednik, a sada se nastavlja pošto Tramp želi da se kandiduje na izborima 2024. godine.

Građanska istraga u Njujorku, koju vodi državni tužilac Leticija Džejms, uključuje navode da je Trampova kompanija, Trump Organization, pogrešno navela vrednost vredne imovine kao što su golf tereni i neboderi, obmanjujući zajmodavce i poreske vlasti. “Večeras u Njujorku. Rasista generalni tužilac sutra nastavlja najveći lov na veštice u istoriji SAD!” napisao je Tramp na Truth Social. “Moja kompanija i ja smo napadnuti sa svih strana”, dodao je Tramp. “Banana republika!”

Slučajnost? Sudija koji je naredio da FBI upadne u kuću Donalda Trampa povezan sa Džefrijem Epštajnom

Istraga se bliži kraju

Džejmsova kancelarija je u maju saopštila da se bliži kraju istrage i da su istražitelji prikupili značajne dokaze koji bi mogli da podrže pravni postupak, kao što je tužba, protiv Trampa, njegove kompanije ili oboje. Izjava republikanskog milijardera – zakonski izraz za svedočenje pod zakletvom koji se ne daje na sudu – jedan je od retkih preostalih delova koji nedostaju, saopštila je kancelarija državnog tužioca. Dvoje Trampove odrasle dece, Donald mlađi i Ivanka, svedočili su u istrazi poslednjih dana, navode izvori bliski istrazi, koji su želeli da ostanu anonimni. Svedočenje Trampovih je prvobitno bilo planirano za prošli mesec, ali je odloženo nakon smrti bivše supruge bivšeg predsednika Ivane Tramp, majke Ivanke Donalda Mlađeg i još jednog sina Erika Trampa, koji je 14. jula dao iskaz. U petak, Trampova organizacija i njen dugogodišnji finansijski šef, Alen Vajselberg, biće na sudu tražeći odbacivanje optužbi za poresku prevaru podignute protiv njih prošle godine u paralelnoj krivičnoj istrazi okružnog tužioca Menhetna. Džejms, demokrata, rekla je u sudskim procesima da je njena kancelarija otkrila “značajne” dokaze da je Trampova kompanija “koristila lažne ili obmanjujuće procene imovine da bi dobila niz ekonomskih koristi, uključujući zajmove, osiguranje i poreske olakšice”.

MARIO ZNA i DEJAN PETAR ZLATANOVIĆ- Putin je poslao Vučiću JASNU PORUKU- Sledi veliki PREOKRET

Nulta Tačka/B92