Sve vesti Svet

Tramp nakon potvrde da je Hilari Klinton kreirala zaveru o njemu i Rusiji: Borio sam se protiv pokvarenih ljudi

Tramp nakon potvrde da je Hilari Klinton kreirala zaveru o njemu i Rusiji: Borio sam se protiv pokvarenih ljudi

Bivši menadžer predsedničke kampanje Hilari Klinton Robi Muk posvedočio je da je tadašnji demokratski kandidat lično dao zeleno svetlo šireći tada dezinformacije a sada razotkrivene lažne vesti o vezama Donalda Trampa s ruskim bankama u petak.

Bivši američki predsednik Donald Tramp reagovao je na svedočenje koje je otkrilo ličnu umešanost Hilari Klinton u širenju navoda da je Trampova Organizacija povezana s ruskim bankama.

„Tri godine sam morao da se borim protiv nje, i da se borim protiv tih pokvarenih ljudi, i nikada nećete povratiti svoju reputaciju u potpunosti“, požalio se Tramp u razgovoru za Fox News u subotu. “Gde da vratim svoju reputaciju?”

On je sugerisao da bi, da su SAD imale “pravo liderstvo, umesto ljudi kao što je Mitch McConnell”, bile preduzete neke mere kako bi se sprečilo da njegova reputacija bude toliko narušena.

Prema Trampovim rečima, istraga FBI-a o njegovim navodnim vezama s Kremljom koja je započela 2016. odvratila je zvaničnike od onoga što je “moglo biti stvarna opasnost od Rusije”.

Nova HISTERIJA- Za 24h SZO i Klaus Švab otvaraju VRATA PAKLA

Specijalni savetnik Robert Mueller, koji je imao zadatak da ispita navode nakon što je Tramp izabran, presudio je da tvrdnjama da je Tramp koristio veze s Moskvom tokom svoje predsedničke kampanje 2016. nedostaju verodostojni dokazi.

U navodima koje su izneli mediji posebno se tvrdilo da Tramp poseduje kanal za komunikaciju sa dva servera registrovana na rusku Alfa banku.

U petak je bivši menadžer Klintonove predsedničke kampanje Robert Muk svedočio da je tadašnji demokratski kandidat lično odobrio objavljivanje materijala koji podržavaju tu tvrdnju u štampi, iako kampanja nije bila potpuno uverena u legitimnost podataka. Međutim, Klintonova i njeni zvaničnici u kampanji smatrali su prikladnim da tu informaciju predaju novinaru koji bi je “proverio” kako bi odlučio da li je “tačna” ili ” nije dovoljno sadržajna”.

Muka je pozvao tim odbrane Michaela Sussmana, pravnog savetnika kampanje Hilari Klinton 2016., koji je optužen da je lagao FBI o svojstvu u kojem je donosio materijale federalnim istražiteljima. Prema tužilaštvu, širenje navoda da je Tramp imao veze s ruskim bankama bila je zavera koju je orkestrirala kampanja Klintonove kako bi se potkopale Trampove šanse na izborima 2016. godine.

Hilari Klinton za sada nije komentarisala ovo pitanje.

NultaTačka