Sve vesti Svet

TRAMP OSUO PALJBU PO BIVŠEM SAVEZNIKU BENJAMINU NETANJAHUU: “KO GA J#BE, ODMAH JE POLETEO DA ČESITI POBEDU BAJDENU”

Bivši američki predsednik Donald Trump je u nizu intervjua doslovno rasturio svog svrgnutog izraelskog kolegu Benjamina Netanyahua, koristeći psovke i optužujući bivšeg premijera da ga je izdao što Netanyahu i jeste uradio.

Novinar Barak Ravid uradio je nekoliko intervjua s Trumpom za njegovu knjigu ‘Trump's Peace: The Abraham Accords and the Reshaping of the Middle East’, tokom kojih je 45. predsednik imao vrlo oštre reči za svog bivšeg saveznika. Trumpove komentare Ravid je otkrio u Axiosu u četvrtak.

“Sviđao mi se Bibi. I dalje ga volim. Ali volim i odanost. Prva osoba koja je čestitala Bidenu bio je Bibi. I ne samo da mu je čestitao, već je i snimio video o tome”, rekao je Trump, napominjući da je Netanyahu pre drugih svetskih lidera čestitao Bidenovu predsedničku pobedu 2020. dok su izbori još bili u pitanju legalnosti.

Mnogo je ishitreno reagova Bibi. Od tada nisam razgovarao s njim. Ko ga jebe.

Trump se požalio da ne samo da je Netanyahu čestitao Bajdenu “pre nego što se mastilo i osušilo” , već je u videu tvrdio i da ima “veliko prijateljstvo” sa Bajdenom – tvrdnju koju Trump osporava.

“Nisu imali prijateljstvo, jer da jesu, [Obamina administracija] ne bi postigla dogovor s Iranom” , rekao je, upoređujući Netanyahuov govor čestitke s ostavljenom osobom koja “moli za ljubav”.

“To  je izuzetno pogodilo i Izraelski narod. Kao što znate, veoma sam popularan u Izraelu.”

KRAJ YOUTUBE-a, FEJSA I TVITERA! VIDEO PLATFORMA “Rumble” ULAZI U PARTNERSTVO SA NOVOM MREŽOM DONALDA TRAMPA “Truth Social”

Netanyahu je svrgnut s mesta premijera samo nekoliko meseci nakon Trumpovog poraza od Bidena, a zamenio ga je Naftali Bennett. Netanyahu sada služi kao izraelski vođa opozicije.

Kao predsednik, Trump je učinio mnogo za Izrael i Netanyahua, što je uključivalo premeštanje američke ambasade u Jerusalem, povlačenje SAD-a iz iranskog nuklearnog sporazuma i formalno priznavanje sirijske Golanske visoravni kao deo Izraela.

NultaTačka/RT