Sve vesti Svet

Tramp: Putin više ne poštuje američko rukovodstvo, to se ranije nije dešavalo

Tramp: Putin više ne poštuje američko rukovodstvo, to se ranije nije dešavalo

Ruski predsednik Vladimir Putin više ne poštuje američko vođstvo i taj nedostatak poštovanja pokazuje govoreći o nuklearnom oružju ” sve vreme “, požalio se bivši američki predsednik Donald Tramp.

Govoreći na skupu u Nebraski u nedelju, Tramp je rekao da je, za razliku od administracije Džoa Bajdena, pod njegovim vođstvom “ Amerika bila jaka, poštovana, kao možda nikada pre”.

” Sada lideri drugih zemalja ne uzvraćaju čak ni telefonske pozive predsednika Sjedinjenih Država “, rekao je on, očigledno misleći na martovske izveštaje da su čelnici Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata odbili da dogovore razgovore sa Bajdenom kako bi razgovarali o rastućim cenema nafte.

Tramp je rekao da Bajden ” nema pojma šta se dešava”, misleći na nedavni incident u kojem se činilo da se 79-godišnji Bajden rukovao sa vazduhom. Putin, s druge strane, “stalno govori o nuklearnom oružju”, rekao je Tramp.

Tramp je tvrdio da niko ranije ” nikada nije pričao o nuklearnom oružju “. “ Ne pričaš o nuklearnom oružju, samo ne pričaš o njemu, ono je previše razorno“, rekao je Tramp, takođe ističući da je njegova administracija “potpuno obnovila” svoj nuklearni arsenal jer su “ drugi ” radili isto.

Putin o tome sada govori samo ” jer ne poštuje ” američko rukovodstvo, rekao je Tramp.

Napad Rusije na Ukrajinu dogodio se zbog američke „ slabosti “ i „ nesposobnosti “ pod Bajdenom, što je, kako je rekao, demonstrirano ishitrenim povlačenjem iz Avganistana prošle godine.

Prošle nedeljee, Putin je upozorio zapadne snage da se ne mešaju u ukrajinski sukob, obećavajući ” munjevitu ” reakciju na svaku takvu akciju upotrebom najnaprednijeg oružja Moskve. On je dodao da su ruske vlasti već donele sve potrebne odluke da se pripreme za takav odgovor.

Krajem februara, nekoliko dana nakon što je pokrenuo vojnu operaciju u Ukrajini, ruski predsednik je naredio da se nuklearne snage te zemlje stave u stanje visoke borbene pripravnosti, navodeći ” nelegitimne sankcije ” Rusiji i ” agresivne izjave ” zapadnih zvaničnika.

NultaTačka/RT