Sve vesti Svet

Tramp se sastao sa Orbanom

Tramp se sastao sa Orbanom

Bivši američki predsednik Tramp sastao se u utorak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Tramp je u postu na svojoj platformi Truth Social napisao da su on i Orban „razgovarali o mnogim zanimljivim temama“ i da su proslavili pobedu mađarskog premijera na izborima u aprilu.

Njih dvojica već dugo imaju bliske veze, a Tramp je ugostio mađarskog lidera u Beloj kući 2019.

Tramp je u januaru podržao Orbana u njegovoj trci za osvajanje četvrtog mandata, nazivajući ga „jakim liderom“ koji je „uradio moćan i divan posao u zaštiti Mađarske,kao i zaustavljanju ilegalne imigracije“.

U skorije vreme, Orban se suočio sa raznim napadima jer je rekao da zemlje sa velikim udelom migranata „više nisu nacije“ već „konglomerat naroda“.

„Postoji svet u kome su evropski narodi pomešani sa onima koji dolaze izvan Evrope. Sada je to svet mešovitih rasa“, rekao je on tokom govora prošlog meseca. „I postoji naš svet, gde se ljudi iz Evrope mešaju jedni s drugima, kreću se, rade i sele.

Orban je miljenik među nekim američkim konzervativcima zbog svog tvrdog stava o migraciji i tvrdokornih konzervativnih vrednosti. Mađarski lider će ovog vikenda govoriti na Konferenciji konzervativne političke akcije u Teksasu.

Tramp je sa Orbanom izgradio “poseban odnos“.

Obojica razumeju da nas ne bi trebalo da kontrolišu radikalni, probuđeni korporatisti ili milijarderi koji misle da se običnim ljudima ne može verovati da donose sopstvene odluke – navodi se u saopštenju.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore

Nulta Tačka/Mediji