Sve vesti Tehnologija

TRAMP SLAVI – BigTECH PLAČE! NJEGOVA DRUŠTVENA MREŽA KOJA USKORO KREĆE SA RADOM VEĆ PRAVI PROBLEME FACEBOOK-u I TWITTER-u

Pisao Elena Vuk

Svi su na početku sumnjali, ali Truth Social raste.. Investitori su se obavezali da će uložiti milijardu dolara u novi posao Donalda Trampa na društvenim mrežama, dajući bivšem predsedniku Amerike, ogromnu količinu novca da se bori protiv Twitter-a i Facebook-a za korisnike.

“1 milijarda dolara šalje važnu poruku Big Tech-u da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati”, rekao je Tramp u izjavi u subotu. Dodao je da bi poboljšani bilans stanja pozicionirao njegov start-up Trump Media & Technology Group (TMTG) da se „bori protiv tiranije Big Tech-a“.

Anonimni institucionalni investitori pristali su da obezbede finansiranje nove Twitter alternative, Truth Social, kroz takozvano privatno ulaganje u javni kapital. Transakcija omogućava kupcima da steknu deonice na novoj platformi bez potrebe da kompanija prolazi kroz javnu ponudu na berzi.

TMTG planira da se spoji sa Digital World Acquisition Corp. (DWAC), kompanijom sa sedištem u Majamiju koju je prošle godine osnovao bivši trgovac Deutsche Bank kako bi se udružio sa kompanijom za tehnologiju ili finansijske usluge. DWAC je pristao da obezbedi do 293 miliona dolara kapitala za ovaj poduhvat po završetku poduhvata, što znači da će, nakon troškova, TMTG imati oko 1,25 milijardi dolara za finansiranje pokretanja Truth Social.

Izvršni direktor DWAC-a Patrick Orlando rekao je da će novac omogućiti poduhvatu da “privuče vrhunske talente, unajmi vrhunske dobavljače tehnologije i pokrene značajne reklamne i poslovne kampanje za razvoj”.

Poduhvat predvođen Trampom premašio je svoj novembarski cilj da objavi beta verziju Truth Sociala za pozvane korisnike. Uvođenje u cijeloj zemlji planirano je za prvi kvartal 2022. godine.

Truth Social je zamišljena kao platforma na kojoj su korisnici svih političkih uverenja dobrodošli i gde se ohrabruju „otvoreni, slobodni i iskreni“ razgovori.

Trampov nalog na Twitter-u, koji je imao 89 miliona pratilaca, trajno je suspendovan ranije ove godine nakon januarskih nereda u američkom Kapitolu. Suspendovan je na najmanje dve godine na Facebook-u i Instagram-u, gde je zajedno imao više od 57 miliona pratilaca.

“Ako Big Tech može da centuriše predsednika Sjedinjenih Država, onda može cenzurisati bilo koga”, rekao je TMTG.

Kompanija je dodala da će se “suprotstaviti liberalnoj pristrasnosti i opasnom vršenju cenzure tehnološkog monopola”.

Nulta Tačka/RT