Sve vesti Svet

Tramp tvrdi da je FBI pretresao sobu njegovog sina tinejdžera Barona

Tramp tvrdi da je FBI pretresao sobu njegovog sina tinejdžera Barona

Bivši predsednik Donald Tramp u subotu je otkrio da je FBI pretresao sobu njegovog 16-godišnjeg sina Barona tokom racije na Mar-a-Lago prošlog meseca.

Agenti FBI-a su „pretresli“ orman bivše prve dame Melanije Tramp i „čak su izvršili duboko i ružno pretresanje sobe mog 16-godišnjeg sina“, rekao je Tramp okupljenima u Vilks-Bareu u Pensilvaniji. Dodao je da su agenti ostavili „sve što su dotakli u daleko drugačijem stanju nego što je bilo kada su počeli“.

„Bajdenova administracija je upala u dom svog glavnog političkog protivnika, koji apsolutno uništava njega i sve ostale u anketama – mrzim to da kažem – čak i republikance, ali mi volimo republikance“, rekao je Tramp i dodao da je racija počela tek nakon što su „dobili dozvolu od visokopolitizovanog sudije, koga su izabrali kasno uveče, samo nekoliko dana pre provale i pogazili moja prava i građanske slobode“.

45. predsednik je rekao da je potraga samo pokušaj mešanja u izbore na sredini mandata u novembru 2022.

U obrazloženju, Tramp se takođe obratio Ministarstvu pravde, uključujući fotografiju dokumenata koji su bili razbacani po podu u sudskom spisu.

„Onda su stavili javno sliku, koja se vidi širom sveta. To je ono što oni rade. To se zove dezinformacija. To su veoma nepošteni, bolesni ljudi“, rekao je on. „Veoma nepošteni ljudi. Amerikancima je muka od laži, muka od podvala i prevara, a pre svega muka od licemerja”.

Tramp je govorio na mitingu u Vilks-Bareu zajedno sa republikanskim kandidatima Mehmetom Ozom i Dagom Mastrijanom, koji vode kampanju za mesto u Senatu, odnosno za guvernera. To je bio njegov prvi skup od racije FBI.

Vedrana Rudan: “J*** mi se za Ukrajinu! Zelenski je poznati američki ku*cosvirač”

Na sudu, Tramp traži imenovanje specijalnog sudije — ili neutralne treće strane — da pregleda dokumente koje su uzeli agenti FBI 8. avgusta. Nalog za pretres i priznanica o imovini tvrdi da su neki od tih dokumenata označeni kao poverljivi , ali su Tramp i članovi njegovog tima rekli da je skinuta tajnost materijala dok je još bio predsednik.

U nalogu se navodi da se protiv Trampa vodi istraga zbog mogućeg Zakona o špijunaži i optužbi za ometanje pravde. Dok je izjava pod zakletvom objavljena u javnosti, republikanci i Tramp su rekli da je uglavnom redigovana, uključujući i razloge zašto je potrebno redigovati određene delove.

Takođe u subotu, Tramp je ponovo sugerisao da bi se mogao kandidovati za predsednika 2024.

„Imamo više od Bajdena i svih ostalih, uključujući republikance, po rekordnom broju u anketama“, rekao je bivši vrhovni komandant. „Tako da ću možda morati to da uradim ponovo. Možda ću to morati da uradim ponovo”.

Nulta Tačka/TheEpochTimes