Sve vesti Svet

TRAMP u novom gostovanju: Bajden vodi Ameriku u SVETSKI RAT

TRAMP u novom gostovanju: Bajden vodi Ameriku u SVETSKI RAT

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je u ponedeljak za Newsmax da je predsednik Džo Bajden uništio nacionalnu ekonomiju i povukao zemlju ka “svetskom ratu” zbog Ukrajine.

Tramp je takođe dodao da “ne zna ništa” što bi ga sprečilo da se ponovo kandiduje za funkciju 2024. godine.

“Naša zemlja je u velikoj nevolji”, rekao je Tramp voditelju Newsmaxa Ericu Bollingu. “Naša zemlja nikada nije bila ovakva.”

I mi smo u ozbiljnoj opasnosti zbog onoga što se dešava u Ukrajini i Rusiji. Mogli biste završiti sa svetskim ratom na način na koji ga oni rešavaju. Ludilo je ovo što rade. To je ludo.

Bivši predsednik je insistirao da, da je još uvek na vlasti, “rat u Ukrajini se nikada ne bi dogodio – Rusija koja je ušla u Ukrajinu – nikada se ne bi dogodila”.

Tramp nije objasnio kako bi sprečio sukob, ali je insistirao na tome da je Amerika bila “poštovana” pod njegovom administracijom, tvrdeći da bi takođe “sklopio dogovor” sa Iranom oko njegovih nuklearnih ambicija u roku od nedelju dana nakon ponovnog izbora u 2020.

O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

Trampov stav o Ukrajini se promenio otkako je Rusija tamo pokrenula svoju vojnu operaciju krajem februara. Nakon što je u martu rekao Fox News-u da će poslati nuklearne podmornice “na obalu napred-nazad, gore-dole [ruskom] obalom” , pozvao je u aprilu na pregovore o okončanju sukoba, navodeći da “nema smisla da Rusija i Ukrajina ne sede i ne pokušaju da naprave dogovor.”

Tramp jekritikovan 2020. zbog privremenog uskraćivanja vojne pomoći od 391 milion dolara Ukrajini dok je terao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da suzbije korupciju u svojoj zemlji – uključujući korumpirane poslove porodice Bajden u toj zemlji.

Trampov intervju sa Bollingom uglavnom se fokusirao na užasno stanje američke ekonomije, potreseno visokom stopom inflacije u poslednjih 40 godina i rekordnim cenama energenata.

“Imamo tekuće zlato pravo pod nogama i proizvodili smo ga kao nikada pre, a sada molimo druge zemlje da nam ga daju”, rekao je Tramp, misleći na Bajdenovu odluku od prvog dana da zabrani bušenje na saveznoj zemlji. . “Ali oni postaju zeleni, a zeleno nije dovoljno moćno.”

Što se tiče široko rasprostranjenog uverenja da će se ponovo kandidovati za predsednika 2024., Tramp je rekao Bollingu : “Ne znam ništa” što bi me sprečilo da se takmičim. „Volim našu zemlju, uradiću ono što je dobro za našu zemlju“ , zaključio je.

NultaTačka