Sve vesti Svet

TRAMPOV PODUHVAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA RUŠI SVE PRED SOBOM

TRAMPOV PODUHVAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA RUŠI SVE PRED SOBOM

Akcije u Digital World Acquisition Corporation (DWAC), kompaniji koja je povezana sa aplikacijom za društvene medije koju podržava bivši američki predsednik Donald Tramp, uspele su da nadmaše svaku drugu kompaniju za akviziciju posebne namene (SPAC). Prema SPAC Research-u, Digital World se trenutno rangira kao akcija SPAC-a sa najboljim učinkom ikada.

Izvanredan učinak dolazi uprkos regulatornim rizicima sa kojima se suočavaju. Akcije su završile trgovanje na 73,12 dolara u petak, daleko iznad njihove početne cene na javnoj ponudi od 10 dolara. To pretpostavlja procenu kombinovanog entiteta od blizu 13 milijardi dolara, uključujući dug.

Štaviše, performanse akcija DWAC-a povećale su prosečnu cenu trgovanja svih 114 SPAC-ova koji su najavili poslove koji tek treba da se zaključe. Prema SPAC Research-u, prosečan SPAC (bez DWAC) trenutno se trguje po ceni od 9,88 dolara po akciji, ispod prosečne vrednosti poverenja od oko 10,05 dolara.

Tramp je u oktobru najavio planove za pokretanje nove medijske kompanije koja će se „suprotstaviti tiraniji Big Tech-a“. Trump Media & Technology Group (TMTG) je istovremeno potpisao ugovor vredan 875 miliona dolara za spajanje sa SPAC kompanijom pod nazivom Digital World Acquisition Corp.

TVITER ZABRANJUJE NOVINARE KOJI SU IZVEŠTAVALI O PROTESTIMA PROTIV OBAVEZNE VAKCINACIJE

SPAC poslovi, poznati i kao obrnuta spajanja, postali su veoma popularni poslednjih godina, u koje su uključene poznate ličnosti, bivši političari i sportisti. SPAC prikuplja novac od javnosti i obećava da će ta sredstva koristiti za kupovinu privatnih firmi. To je sve popularniji način da privatne kompanije postanu javne.

Međutim, SPAC-ovi su redovno pod nadzorom regulatora. Digital World je u decembru obelodanio da su federalni regulatori otvorili istrage o planiranom spajanju zbog potencijalnih kršenja zakona o hartijama od vrednosti.

App Store trenutno navodi 21. februar kao datum kada će Trampova nova aplikacija za društvene mreže, Truth Social, biti dostupna za preuzimanje.

Nulta Tačka/InfoWars