Sve vesti Svet

TRAMPOVA NOVA DRUŠTVENA MREŽA ,,Truth Social” PODIGLA U NEBO CENE AKCIJA A DA JOŠ NIJE NI POČELA SA RADOM!

Da ime bivšeg predsednika Donalda Trampa još uvek uliva poverenje kako kod većine američkog naroda, tako i kod drugih naroda izvan zemlje, u prilog govori nagli skok akcija kompanije koja planira zajednički poduhvat za pokretanja društvene mreže bivšeg predsednika Trampa, koja bi bila suparnik globalističkim mrežama koje su programirane u silicijumskoj dolini.

U četvrtak su akcije SPAC-a kompanije Digital World Acquisition Corp. naglo skočile tokom izuzetno velikog obima trgovanja nakon što je isplivala vest o spajanju koje bi pokrenulo planiranu platformu društvenih medija bivšeg predsednika Donalda Trumpa.

Akcije DWAC-a porasle su za 356,8% i to za 35,54 dolara po akciji. Trgovanje SPAC-om je više puta zaustavljano zbog naglih promena standardne devijacije. U jednom trenutku akcije su skočile za više od 400% i dosegle maksimum od 52 dolara.

Digital World Acquisition je bila jedina akcija kojom se najaktivnije trguje na platformi Fidelity u četvrtak, i bila je daleko najtrgovanije ime na konsolidovanoj traci listinga na njujorškoj berzi i Nasdaq-u.

TRAMP POKREĆE DRUŠTVENU MREŽU KAKO JE I NAJAVIO! EVO KAKO ĆE SE ZVATI I KADA TAČNO POČINJE SA RADOM!

DWAC je takozvana kompanija za akviziciju posebne namene osnovana za prikupljanje kapitala na javnim tržištima za kupovinu privatnih firmi.

Preko 470 miliona akcija DWAC-a promenilo je vlasnika tokom sesije u četvrtak, navodi FactSet. Za poređenje, SPY, fond kojim se trguje na berzi koji prati S&P 500, trgovao je sa samo oko 32 miliona dionica.

U saopštenju za medije u sredu veče, Trampova nova kompanija, Trump Media & Technology Group, “sklopili su definitivno sporazum o spajanju, koji predviđa poslovnu kombinaciju koja će rezultirati time da će Trump Media & Technology Group postati javno kotirana kompanija, podložna regulatornom odobrenju i odobrenju akcionara.”

Trump je takođe rekao da će predstaviti platformu pod nazivom “TRUTH Social”, za koju je rekao da će se “suprotstaviti tiraniji Big Tech -a”

Tramp je početkom ove godine zabranjen od strane društvenih medija Twittera i Facebooka, nakon što je optužen za podstrekivanje i izazivanje nereda u Kapitol Hilu od 6. januara. Nasilje je obustavljeno potvrđivanjem poraza Donalda Trampa na predsedničkim izborima, od strane Džoa Bajdena.

Pre nego što mu je ugašen Twitter nalog, Tramp je bio svakodnevni korisnik ove društvene mreže na kojoj je imao zavidan broj pratilaca i preko koje je uspevao da održava kontakt sa svojim pristalicama. Tramp je uspevao da svoje protivnike narodu predstavi u pravom svetlu, onom za koji su bili uskraćeni od strane američkih televizijskih medija.

Trump je ranije ovog meseca zatražio od saveznog sudije na Floridi da prisili Twitter da mu vrati nalog.

Procenjena vrednost spajanja Trump Media & Technology Group “na početnu vrednost preduzeća od 875 miliona dolara, uz potencijalnu dodatnu zaradu od 825 miliona američkih dolara u dodatnim akcijama (po proceni koja im je odobrena) za kumulativnu procenu do 1,7 milijardi američkih dolara u zavisnosti od performanse kombinacije akcija, tj.njihove cene, nakon poslovne kombinacije”, navodi se u saopštenju objavljenom u sredu.

Donald Trump to launch social media platform called Truth Social | Donald  Trump | The Guardian

„Planovi rasta Trump Media & Technology Group u početku će biti finansirani gotovinom DWAC-a od 293 miliona dolara (pod pretpostavkom da nema otkupa)“, navodi se u saopštenju.

Porast od četvrtka mogao bi značiti ogromne povrate za insajdere uključene u posao, uključujući nekoliko hedž fondova. DE Shaw je posedovao 8% SPAC -a, ili 2,4 miliona akcija, dok je ARC Capital imao skoro 18% udela u vrednosti kapitala, odnosno 6,6 miliona akcija, prema regulatornim podnescima. Saba Capital Management, Highbridge Capital Management i Lighthouse Investment Partners su takođe bili prvobitno veliki investitori SPAC-a.

NultaTačka/CNBC