Sve vesti Svet

Trostruko vakcinisani direktor CIA Vilijam Berns pozitivan je na Covid nakon sastanka sa Bajdenom

Trostruko vakcinisani direktor CIA Vilijam Berns pozitivan je na Covid nakon sastanka sa Bajdenom

VAŠINGTON – Direktor CIA Vilijam Berns u četvrtak je bio pozitivan na Covid-19, saopštila je obaveštajna agencija.

Berns, koji je u potpunosti vakcinisan i primio je i buster protiv Covid-19, poslednji put se sastao sa predsednikom Džoom Bajdenom u sredu ujutro tokom „socijalno distanciranog sastanka i nosio je masku N-95“.

„Njihova interakcija se ne smatra bliskim kontaktom kako je definisano u uputstvima CDC-a, a direktor Berns prenosi vest o svom pozitivnom testu iz obilja transparentnosti“, napisala je obaveštajna agencija u saopštenju.

Berns će nastaviti da obavlja svoje dužnosti direktora CIA-e, ali će raditi od kuće. Vratiće se u kancelariju nakon negativnog testa i nakon petodnevne izolacije. Agencija je saopštila da je Berns imao blage simptome.

Bernsov pozitivan test prati još dva slučaja zaraze virusom u Bajdenovoj orbiti.

U nedelju je zamenica sekretara za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer rekla da je pozitivna na Covid-19. Njen pozitivan rezultat testa došao je nekoliko dana nakon što je sekretarica za štampu Bele kuće Džen Psaki bila pozitivna na virus, što ju je sprečilo da putuje sa Bajdenom u Belgiju i Poljsku.

Psaki je tada rekla da se Bajden ne smatra bliskim kontaktom nakon dva socijalno distancirana sastanka.

Ranije ovog meseca, drugi gospodin Doug Emhoff bio je pozitivan na Covid-19. Nakon pozitivnog rezultata testa, Bela kuća je saopštila da će potpredsednica Kamala Haris preskočiti zakazani događaj „iz obilja opreza“.

Bajden (79) je u sredu primio četvrtu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Nulta Tačka/CNBC