Stav

TU JE I DOKAZ! PROVAKSER NADAL PREKRŠIO PRAVILA ZA ULAZAK U AUSTRALIJU! BIO JE POZITIVAN 20. DECEMBRA A UŠAO 31.

TU JE I DOKAZ! PROVAKSER NADAL PREKRŠIO PRAVILA ZA ULAZAK U AUSTRALIJU! BIO JE POZITIVAN 20. DECEMBRA A UŠTAO 31.

Dvostruki standardi! Novak Đoković svašta je preživeo u pohodu na istorijsku 21 grend-slem titulu u Melburnu, a Rafael Nadal je bez ikakvih problema, suprotno važećim propisima ušao u Australiju.

Naime, Nadal je u Australiju ušao 31. decembra, iako je 20. decembra objavio da je pozitivan. Minimalni rok, koje su propisale australijske vlasti koji mora da protekne od dana otkrivanja da je osoba pozitivna na koronavirus do dana kada ulazi u Australiju je 14 dana!

Da je Nadal zaista 20. decembra otkrio da je pozitivan pokazuju njegove objave na mrežama, kao i tekstovi u medijima. Po završetku egzibicionog turnira u Abu Dabiju Nadal se vratio u Španiju, gde je i otkrio da je pozitivan, iako nije imao nikakve posebne simptome.

Na ove javne podatke niko nije obraćao pažnju i Nadal je nesmetano ušao u Australiju pred Novu godinu. Očigledno je da su propise prekršili i Nadal koji je krenuo put Australije, a nije ispunjavao kriterijume, ali i australijske vlasti koje su zažmurile na oba oka i dozvolile mu da bez ikakvih problema uđe u zemlju!

Ono što je posebno iznenadilo ljubitelje sporta, a posebno tenisa, je Rafina izjava da bi više voleo da Novak ne igra u Australiji. Ta izjava je data u trenutku dok je Đoković još uvek prolazio kroz torturu australijskih vlasti.

NultaTačka/Mediji