Sve vesti Svet

TV voditelj upozorava da će globalna nestašica hrane dovesti do kanibalizma

TV voditelj upozorava da će globalna nestašica hrane dovesti do kanibalizma

TV voditelj Džeremi Klarkson rekao je da bi globalna nestašica hrane izazvana ratom u Ukrajini na kraju mogla da dovede do kanibalizma, a on se nije samo šalio.

Voditelj Grand Tour-a, koji je vlasnik poznate farme u Kotsvoldsu, dao je komentare u svom najnovijem članku u Sunday Times-u.

Klarkson je rekao da ga je situacija izazvana ratom u Ukrajini dovela do toga da pati od besanih noći i „nekoliko trenutaka očaja gde se zamislio“.

Bivši prezenter Top Gear-a, koji takođe poseduje farmu koja je bila osnova njegove hit serije Amazon Prime Clarkson's Farm, kaže da sve više farmera u Velikoj Britaniji dozvoljava da njihova polja budu neobrađena zbog rastućih troškova đubriva.

„Problem je u tome što će sledeće godine mnogi farmeri odlučiti da će, zbog troškova koji se uvećavaju, koristiti manje đubriva“, napisao je on. „Neki će bez sumnje pokušati da ga uopšte ne koriste. Drugi će pokušati da umesto toga koriste karton ili isečenu travu ili fekalije. U svakom slučaju, proizvodiće manje hrane. Neki farmeri — znam za trojicu samo u mom kraju — već su odlučili da sledeće godine zatvore svoju proizvodnju i ne uzgajaju baš ništa.

„I ovo se ne dešava samo u Velikoj Britaniji. To je globalni fenomen i mogao bi dovesti do toga da u prodavnicama bude možda 20 posto manje hrane nego što je potrebno. To je loše. A onda postaje još gore jer Rusija i Ukrajina zajedno čine više od četvrtine svetskog izvoza pšenice.

Klarkson brine da se svet „spušta niz dobro natopljen tobogan u jamu gladi, bede i smrti“.

Takođe je kritikovao vladu jer nije adekvatno reagovala na krizu troškova života i upozorio da ljudi mogu „da žive bez grejanja ili odeće ili čak seksa“, ali da „ne mogu da žive bez hrane“.

„Glad tera ljude da jedu svoje komšije“, napisao je Klarkson.

Neki prehrambeni proizvodi, uključujući suncokretovo ulje, već imaju ograničenja prilikom kupovine u Velikoj Britaniji zbog toga što je Ukrajina glavni izvor semena suncokreta.

Kao što smo ranije istakli, lider stranke Italijanska liga Mateo Salvini upozorio je da bi sve veća nestašica hrane mogla dovesti do toga da 20 miliona afričkih migranata preplavi Evropu ako se prekid vatre u Ukrajini ne dogovori do kraja ovog meseca.

„Bez mira biće gladi na jesen i 20 miliona Afrikanaca će biti spremno da ode“, rekao je on.

Klarkson je u svom članku istakao da „skoro trećina pšenice koju Ukrajina uzgaja ide u Afriku, i da neće dobiti ništa ovog leta“, upozoravajući da će postojeća migrantska kriza predstavljati samo mali deo onoga u poređenju sa cunamijem koji može biti iza ugla.

MARIO ZNA i ŽELJKO INJAC- Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

Nulta Tačka/InfoWars