Sve vesti Svet

Tviter cenzurisao priču o majci koja je umrla nakon nuspojava nastalih posle primanja vakcine protiv COVID-a

Tviter cenzurisao priču o majci koja je umrla nakon nuspojava nastalih posle primanja vakcine protiv COVID-a

Troje dece u Velikoj Britaniji ostalo je bez majke nakon što je umrla od masivnog moždanog udara za koji je utvrđeno da su ga izazvali krvni ugrušci koji su se formirali nakon što je primila vakcinu protiv korona virusa AstraZeneca, ali Tviter označava postove o ovim informacijama koji se postavljaju na platformi kao „dezinformacije”.

Prethodno zdrava Lusi Taberer, čije je najmlađe dete petogodišnji dečak, podlegla je posledicama vakcinacije 22 dana nakon što je vakcinisana. U početku, 47-godišnjakinja je doživela blage nuspojave, opisane u izveštajima kao uobičajene, da bi potom dobila modricu, osip na koži i bol za koje su lekari prvo tvrdili da su uzrokovani kamenjem u bubregu.

Na kraju se ispostavilo da je reakcija žrtve na vakcinu bila stvaranje krvnih ugrušaka koji su se pokazali fatalnim.

U njenoj umrlici stoji da je Taberer umrla od tromboze cerebralnih venskih sinusa i tromboze povezane sa vakcinom sa trombocitopenijom.

Lokalni mediji, uključujući Lester Merkjuri, izvestili su o tome, a Tabererova pastorka je tvitovala link do priče, ali ju je Tviter brzo ugasio, koji je objavu označio kao „obmanjujuću“.

Da bi se dodala uvreda, savetovano joj je da klikne na drugi link, koji su obezbedili Tvitter-ovi „proverivači činjenica“, kako bi „objasnili“ zašto zdravstveni zvaničnici misle da su vakcine protiv Covida bezbedne „za većinu ljudi“.

Pošto tvit o ženinoj smrti nije tvrdio da vakcine nisu bezbedne za većinu ljudi, ostaje nejasno koja logika pokreće Tviter cenzuru oko ove teme, osim želje da se zaustavi bilo kakvo pominjanje vakcina u negativnom kontekstu, bilo istinito ili lažno.

GB News je o tome izvestio, pitajući se da li izgleda da nije dovoljno da se dete nosi sa gubitkom, ali „mora i da bude uvređeno u svojoj tuzi ako to spomene na internetu“.

Voditelj Mark Stejn je istakao da su tri gosta koja se redovno pojavljuju u njegovoj emisiji među onima kojima je dodeljena odšteta nakon što je vlada Velike Britanije prošle nedelje priznala da vakcine protiv Covida u nekim slučajevima mogu biti smrtonosne. Sva trojica su izgubila svoje najmilije zbog vakcine.

Ali, primetio je, društveni mediji su bili spori (ili nisu zainteresovani) da objavljuju informacije, čak i kada vlade počinju da isplaćuju nadoknadu.

MARIO ZNA UŽIVO- LUDILOOO histerije- Prešli su granicu gluposti i komedije- Morate ovo da čujete

Nulta Tačka/InfoWars