Sve vesti Svet

Tviter uklonio upozorenje dodato CDC studiji o vakcinama za decu

Tviter uklonio upozorenje dodato CDC studiji o vakcinama za decu

Tviter je uklonio upozorenje koje je dodao studiji Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) kao deo svoje kampanje da ograniči ono što tvrdi da je „potencijalno štetan i obmanjujući sadržaj“.

Poznato je da su Tviter i drugi giganti društvenih mreža blisko sarađivali sa CDC-om u kontroli narativa tokom pandemije, uključujući suzbijanje navodnih dezinformacija, navedeno je u imejlovima koje je Judicial Watch dobio putem Zakona o slobodi informacija (FOIA) u julu 2021.

U jednom od mejlova, Tviter je CDC-u ponudio besplatno oglašavanje na svojim Promoted Trend i Promoted Spotlight Trend, sa procenjenom vrednošću od 75.000 i 150.000 dolara.

Dok je u drugom imejlu od 26. marta 2020., predstavnik CDC-a zatražio pomoć od mreže društvenih medija u dobijanju verifikovanog statusa svoje partnerske organizacije, tako da „poruke o COVID-19 koje oni postavljaju dobiju isti odjek kao i drugi verifikovani nalozi“.

Fil Kerpen, predsednik American Commitment-a, napravio je post je o nedavnoj “grešci” na Tviteru, rekavši da je mreža „dala upozorenje zbog članka u **Journal of the American Medical Association** zbog pogrešnog mišljenja i objavljivanja podataka koji pokazuju brzo opadanje delotvornosti vakcina protiv COVID-a kod dece”. Kerpen je objavio studiju još u maju na svom nalogu.

Časopis Američkog medicinskog udruženja (JAMA) je recenzirani medicinski časopis koji je objavio CDC studiju 13. maja 2022.

Kada kliknete na link naveden u Kerpenovoj objavi 8. juna, pojavi se poruka u kojoj piše „Upozorenje: ova veza možda nije bezbedna“.

Snimak ekrana Tviter upozorenja za CDC studiju o efikasnosti vakcine kod dece i adolescenata. (The Epoch Times)

 

Tviter, JAMA i glavni autor studije nisu odgovorili na e-poštu The Epoch Times-a za komentar.

CDC studija je ispitala efikasnost injekcije Pfizer COVID-19 sa dve doze kod dece (uzrasta od 5 do 11 godina) i adolescenata (uzrasta od 12 do 15 godina) između decembra 2021. i februara 2022. tokom varijante Omikron.

Autori su otkrili da je procenjena efikasnost Pfizer injekcije značajno opala u dve grupe do drugog meseca nakon druge doze: 29 procenata kod dece i 17 procenata kod adolescenata. Kada su mRNA vakcine dobile dozvolu za hitnu upotrebu pre bilo koje preovlađujuće varijante, efikasnost dve doze bila je 100 procenata kod dece i 91 procenata kod adolescenata.

„Među decom i adolescentima, procenjena VE [efikasnost vakcine] za 2 doze BNT162b2 protiv simptomatske infekcije bila je skromna i brzo se smanjivala“, napisali su autori.

Na grafikonu koji je dat u studiji, skoro petog meseca nakon doze dve, efikasnost vakcine je bila negativna u grupi adolescenata, što znači da je veća verovatnoća da će vakcinisani imati simptomatski COVID-19 nego nevakcinisani.

Grafikon koji pokazuje efikasnost vakcine Pfizer COVID-19 kod dece i adolescenata nakon druge doze. (jamanetwork.com)

Podaci za decu nakon dva meseca nisu bili dostupni jer je efikasnost vakcine procenjena samo za taj kratak vremenski period.

Nulta Tačka/ZeroHedge