Sve vesti Svet

TVORAC ANTIVIRUSA John McAfee izvršio samoubistvo u zatvoru! Pre toga tvitovao: Ukoliko se obesim kao Epštajn, to neće biti moja krivica

TVORAC ANTIVIRUSA John McAfee izvršio samoubistvo u zatvoru! Pre toga tvitovao: Ukoliko se obesim kao Epštajn, to neće biti moja krivica

Tvorac Antivirusa John McAfee u Julu 2020. godine prozivao je duboku državu u SAD-u, nedelju dana nakon toga je uhapšen u Španiji a danas je pronađen mrtav u svojoj ćeliji nakon vesti da će biti izručen SAD-u.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI “LAJV” SA KANALA MARIO ZNA UŽIVO!

Neposredno nakon što je španski nacionalni sud odobrio zahtev za njegovo izručenje u SAD, gde se suočavao sa doživotnom robijom, španski list El Pais javio je da je večeras (Sreda) John McAfee počinio samoubistvo u svojoj ćeliji, u 75. godini života.

Bio je u zatvoru u Barseloni. Do sada, početni dokazi njegove smrti, koja se dogodila u sredu u poslepodnevnim časovima, ukazuju na samoubistvo.

Španske vlasti su ga prvobitno uhapsile 3. oktobra 2020. godine na aerodromu El Prat, u trenutku kada je trebao da se ukrca u avion za Tursku. Uhapšen je po nalogu SAD-a, gde se tražio zbog utaje poreza na milione dolara. Španski sudija Jose de la Mata navodno je naredio njegovo hapšenje.

U poslednjem tvitu objavljenom sa naloga McAfee, pionir softvera za kibernetsku sigurnost upozorio je da “sva snaga krvari”. Poslednjih nedelje činilo se da su njegovi tvitovi vrlo “depresivni.

2019 godine objavio je tvit koji je preispitivao smrt Džefrija Epštajna koji je takođe umro prilikom samoubistva u Američkom zatvoru.

Ne možemo a da se ne zapitamo hoće li se u narednim nedeljama pojaviti “teorije zavere” o okolnostima njegove smrti kao nakon Epštajnovog “samoubistva”.

Prošle nedelje McAfee je tvitovao “Nemam ništa, Ipak ne žalin ni za čim”. Optužbe se odnose na prihode primljene između 2014. i 2018.

Ranije ovog meseca, McAfee je na saslušanju putem video veze tvrio da su optužbe protiv njega politički motivisane i da će umreti u zatvoru ako bude vraćen za SAD.

Treba napomenuti posebno jedan tvit koji ukazuje da je McAfee znao kako će se sve završiti. On je u tvitu između ostalog napisao: “Znajte, ako se obesim kao Epštajn, to nije moja krivica”

Redakcija Nulte Tačke će pratiti ovaj slučaj jer morate priznati, nešto tu smrdi, čovek koji je prozivao “duboku državu” izvrši samoubistvo u 75. godini života.