Sve vesti Svet

U Američkim biolaboratorijama u Ukrajini eksperimentisali sa virusom Korona

U Američkim biolaboratorijama u Ukrajini eksperimentisali sa virusom Korona
Pisao Elena Vuk

Portparol Ministarstva odbrane Ruske Federacije, general – major Igor Konašenkov izjavio je da su u Ukrajini nalaze Američke laboratorije koje vrše eksperimente sa korona virusom.

Kako pokazuju dokumenti, u biolaboratorijama koje su stvorene i finansirane u Ukrajini, vršeni su eksperimenti sa uzorcima korona virusa slepih miševa – rekao je Konašenkov.

Cilj bioloških istraživanja u Ukrajini, koje finansira Pentagon, predstavlja stvaranje mehanizma za tajno širenje smrtonosnih patogena, istakao je on.

Posebno interesovanje izazvale su detaljne informacije o realizaciji projekta SAD na teritoriji Ukrajine za proučavanje prenosa patogena divljih ptica koje migriraju između Ukrajine i Rusije i drugih susednih zemalja – dodao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, dokumenti pokazuju da je američka strana planirala da radi 2022. godine na patogenima ptica, slepih miševa i gmizavaca u Ukrajini, uz dalji prelazak na proučavanje mogućnosti da prenose afričku svinjsku kugu i antraks.

Ruski stručnjaci iz trupa radijacione, hemijske i biološke odbrane proučili su dokumente o prenosu ljudskih biomaterijala uzetih u Ukrajini u inostranstvo po instrukcijama predstavnika SAD, naveo je portparol.

KRIZNI ŠTAB danas donosi odluku o ukidanju kovid pasoša! Tiodorović se ponovo bavi predviđanjem

Kako kaže, Ministarstvo odbrane Rusije  će uskoro objaviti još jedan paket dokumenata o tajnoj vojno-biološkoj aktivnosti Amerike na teritoriji Ukrajine i predstaviti rezultate njihovog ispitivanja.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da poseduje informacije da je na teritoriji Ukrajine funkcionisalo oko 30 laboratorija koje su ispunjavale naređenja Ministarstva odbrane SAD.

Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland potvrdila je da u Ukrajini postoje biološki istraživački objekti i da SAD trenutno rade na sprečavanju njihovog pada pod kontrolu ruskih snaga.

Danas se oglasio i Pentagon koji je saopštio da nisu tačni navodi da su Sjedinjene Američke Države koristile biolaboratorije u Ukrajini za izradu biološkog oružja.

Nulta Tačka/Srbin.Info