Sve vesti Svet

U AUSTRIJI SE DIŽE VOJSKA?! AUSTRIJSKI OFICIRI POZIVAJU NA PROTESTE PROTIV KOVID MERA I VAKCINACIJE

Dok se policija u Beču priprema za održavanje reda i mira na protestima protiv korona mera zakazanim za sutra, delovi austrijske vojske pozivaju na učešće.

Dva visoka oficira u otvorenom pismu pozvala su pripadnike vojske da se priključe protestu protiv ograničenja slobode i vakcinacije.

Oni su, u svom pismu, uporedili preduzete epidemiološke mere sa silovanjem i tvrde da se građani, nakon 75 godina, pomovo stigmatizuju i zatvaraju.

Portparol vojske Mihael Bauer istakao je da je slučaj već na obradi kod disciplinske komisije armije. I vojni Slobodni sindikat Austrije poziva vojsku na borbu za „slobodu i ljudsko dostojanstvo” na sutrašnjem proteste.

Sindikat javne službe pri vojsci ukazuje da Slobodni sindikat Austrije nije reprezentativni sindikat, već neko društvo koje koristi agresivni jezik, koje ne brani prava zaposlenih. Za sutra je zakazano više protesta, protivnika korona mera.

Tako je Slobodarska partija Austrije prijavila svoj skup, Martin Ruter i Hanes Brejha svoj, a desničarska aktivistkinja Dženifer Klauinger već par dana kampuje u Štatparku. Na tri mesta okupiće se građani koji pružaju otpor „korona fašizmu“, koji će se, kako smatra policija, zasigurno na kraju ujediniti na jednoj lokaciji.

NultaTačka/SrbinInfo