Sve vesti Tehnologija

U CERNU od danas ponovo radi Hadronski sudarač- Naučnici seigraju Boga a evo koliko je to opasno

U CERNU od danas ponovo radi Hadronski sudarač- Naučnici seigraju Boga a evo koliko je to opasno

Najveći sudarač čestica na svetu će od danas povećati sudare na neverovatnih 13,6 biliona elektronvolti u pokušaju da otkrije još tajni o univerzumu navode mejnstrim mediji.

Posle trogodišnje pauze zbog remonta, CERN-ov 27km veliki hadronski sudarač će razbiti protonske zrake, sužene na 1/7 širine ljudske dlake, jedan u drugi pri 1,6 milijardi sudara u sekundi tokom naredne 4 godine.

Proces će početi tačno 10 godina nakon što je CERN otkrio Higsov bozon, sa 20 puta većom zapreminom sudara u odnosu na prvo otkriće.

Ovakva istraživanja zahtevaju ogromne količine energije koju kako zapadnjaci tvrde nema dovoljno no ipak je čini se ima za one koji se igraju Boga.

MARIO ZNA UŽIVO- LUDILOOO histerije- Prešli su granicu gluposti i komedije- Morate ovo da čujete

Ovo testiranje od samog začetka privlači veliku pažnju ali i strah od mogućih katastrofalnih posledica po celu planetu, strah od izazivanja ponovnog “Velikog Praska” koji bi kako se tvrdi na forumima mogao da uništi celu planetu.

Sa druge strane mediji pokušavaju da umire globalnu javnost govoreći da ukoliko bi došlo do problema ili moguće eksplozije da bi uništena bila okolina oko 5 km u radijusu.

NultaTačka