Sve vesti Svet

U Diznijevim filmovima biće najmanje 50% LGBTQA likova kao i manjinskih grupa

U Diznijevim filmovima biće najmanje 50% LGBTQA likova kao i manjinskih grupa

Izvršni direktor „Diznija“ obećao je veću inkluzivnost u produkciji. Ovaj gigant radi na tome da nedovoljno zastupljene grupe, kao što su rasne manjine i LGBTK zajednica, budu zastupljene u najmanje 50 odsto redovnih likova do kraja godine.

Keri Burk, predsednica „Diznijevog“ zabavnog centra, navodi da kompanija mora da učini više da svoj sadržaj učini inkluzivnijim, navodi se na Tviteru.

„Majka sam dvoje kvir dece. Jedno je transrodno, a drugo panseksualno. Naravno da podržavam prikazivanje LGBT Diznijevih junaka“, rekla je Keri Burk.

Burkova je rekla da podržava prikazivanje „mnogo, mnogo“ likova koji su LGBTIQA, što znači lezbejka, gej, biseksualac, transrodna osoba, kvir, interseksualac i aseksualac.

TAJNI NAPAD SZO-a! Ovo je novi plan iz senke- Imamo još samo GODINU DANA

„Dizni“ je saopštio da su parkovi i proizvodi kompanije posvećeni „stvaranju iskustava koja podržavaju porodične vrednosti za svaku porodicu“ i da „neće tolerisati diskriminaciju u bilo kom obliku“.

Protivimo se zakonodavstvu kakvo narušava osnovna ljudska prava i podržavamo naše glumce, LGBT produkcijsku ekipu i fanove koji čine da se njihovi glasovi čuju, saopštio je „Dizni“ povodom kontroverznog zakona usvojenog na Floridi, kojim se zabranjuje diskusija o polu i rodu sa školskom decom.

NultaTačka/Mediji