Region Sve vesti

U HRVATSKOJ OD SUTRA OBAVEZNE KOVID PROPUSNICE ZA MEDICINSKE RADNIKE ALI I POSETIOCE I PRATNJU PACIJENATA

Hrvatska će od sutra zahtevati od svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu i ustanovama socijalne nege da pokažu Kovid-19 propusnicu, kao i posetioci i pratnja pacijenata, najavio je ministar zdravlja Vili Beroš.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

“Pacijentima ostaju iste mere kao i do sada. Onima kojima je potrebna hospitalizacija ili diagnostičko-terapijski zahvat, potreban im je dokaz o imunosti na Kovid-19 ili negativan nalaz testa”, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, prenosi Hina.

Beroš je rekao kako će se time u što je većoj mogućoj meri zaštititi svi pacijenti i svi zaposleni.

“EU digitalne Kovid-19 propusnice, kao i negativni testovi, samo su sredstva u ostvarenju tog cilja”, rekao je Beroš.

On je dodao da sigurnosne mere imaju privremeni karakter i da će trajati sve dok traje opasnost od prodora virusa u zdravstveni sistem.

Ministar je napomenuo kako ” i sami možemo uticati na dužinu trajanja ovih mera ako svi zajedno podignemo nivo vakcinisanosti u Hrvatskoj, koja je oko 54 odsto” kako tvrdi ministar dok je realnost potpuno drugačije jer po zvaničnoj statistici sajta koji prati vakcinaciju na globalnom nivou, u Hrvatskoj vakcinisano 42,4 % stanovništva.

“Primeri zemalja koje su to učinile dokazuju da je to ispravan put”, rekao je on.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”