Sve vesti Svet

U ITALIJI PRESRETNUTA KOVERTA SA TRI METKA NAMENJENA PAPA FRANJI! U FRANCUSKOJ UBIJEN KATOLIČKI SVEŠTENIK

Pisao Elena Vuk

Koverta adresirana na Vatikan, namenjena Papa Franji sadržala je tri metka, presretnuta je u blizini Milana, prema izveštajima italijanskih medija.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Pismo je sadržalo francusku poštarinu i bila je naslovljena na “Papa – Vatikanski grad, Piazza S. Pietro u Rimu”, preneo je milanski medij Affaritaliani.

Policija je zaplenila poštu u sortirnom centru u Peschiera Borromeo, koji se nalazi na periferiji Milana, nakon što je menadžer prijavio njeno prisustvo.

Istraga je u toku, navodi Affaritaliani.

NAJGLEDANIJA EMISIJA UŽIVO NA BALKANU! MARIO ZNA! OVO SE NE PROPUŠTA

Vatikan je kontaktiran radi komentara.

Prema njegovom javnom dnevniku, papa Franja je u nedelju predvodio molitvu na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, više od 500 milja od mesta gde je koverta otkrivena.

Papa Franja trebalo bi da otputuje u Budimpeštu 12. avgusta, poleteće sa rimskog međunarodnog aerodroma Fiumicino.

Očekuje se da će se sastati sa mađarskim biskupima i drugim predstavnicima Crkve i predstavnicima Jevreja, pre nego što će otputovati u Bratislavu, Slovačka.

Papa koji ima 84 godine, vratio se na posao sa punim radnim vremenom, veoma brzo nakon operacije debelog creva prošlog meseca.

U međuvremenu pojavile su se i nove informacije, koje takođe potreaju Katoličku crkvu. Jedan katolički sveštenik je “ubijen” u zapadnoj Francuskoj, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova.

Katolički sveštenik je ubijen u Vandeji u Francuskoj: navodni ubica, izbeglica iz Ruande, bio je uključen u požar u katedrali u Nantu pre nešto više od godinu dana.

Muškarac je stavljen pod sudski nadzor u sklopu istrage požara u katedrali u Nantu u julu 2020. godine i predao se jutros policiji nakon što je ubio svešenika. (La Libre)

Obe teme će biti propraćene u nastavku, kao i uvek na portalu Nulta Tačka.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka