Sve vesti Svet

U JEDNOM DANU HAKERI UKRALI KRIPTOVALUTE U VREDNOSTI OD SKORO 200 MILIONA DOLARA

U ponedeljak, kripto berza BitMart se obavezala da će nadoknaditi korisnicima izgubljen novac nakon što su hakeri ukrali kriptovalute u vrednosti od 196 miliona dolara zbog velikog „propusta bezbednosti“.

BitMart je hakovan u subotu u onome što je opisano kao jedan od najrazornijih hakova centralizovane razmene do sada.

Tvit kompanije za bezbednosnu analizu PeckShield bio je prvi koji je skrenuo pažnju na hakovanje u subotu uveče, kada je jedna od BitMartovih adresa pokazala odlive čitavih tokena, od kojih su neki vredni desetine miliona dolara.

PeckShield je procenio gubitke na oko 100 miliona dolara u različitim kriptovalutama na blokčejnu Ethereum i 96 miliona dolara na Smart Chain Binance.

BitMart je u početku tvrdio da su odlivi bili rutinsko povlačenje, kritikujući izveštaje o hakovanju kao „lažne vesti“. Međutim, nekoliko sati kasnije, izvršni direktor Sheldon Xia potvrdio je da je odliv zaista bio hakovanje. To je rezultat, rekao je, „propusta bezbednosti“ izazvanog ukradenim privatnim ključem koji je doveo do kompromitovanja dva BitMartova vruća novčanika. Razmena takođe tvrdi da je ukradeno samo 150 miliona dolara.

Xia je u ponedeljak tvitovao da je razmena završila početnu bezbednosnu proveru i identifikovala ugrožena sredstva. On je najavio da su u toku planovi da se obeštete iz sopstvenih sredstava BitMarta oni koji su izgubili tokene. On je rekao da je “uveren” da će berza ponovo pokrenuti operacije sa depozitima i povlačenjem sredstava od 7. decembra.

Nulta Tačka/RT