Sve vesti Svet

U KALIFORNIJI GORI KO U PAKLU, LONDON POD VODOM! (VIDEO)

Jaka kiša i grmljavina pogodili su danas London i izazvali poplave u pojedinim delovima prestonice Velike Britanije, pa je osam podzemnih stanica metroa zatvoreno.

Vatrogasne jedinice saopštile su da su dobile oko 300 poziva, uglavnom iz naselja u kojima su poplavljeni podrumi, javio je Bi-Bi-Si.

Brojni putevi u glavnom gradu zatvoreni su, uključujući Blekvol tunel, put A12 i delovi Severne zaobilaznice.

Za veći deo jugoistočne Engleske na snazi je upozorenje o mogućem nevremenu i grmljavini, a u nekim oblastima se predviđa da će pasti od 75 do 100 milimetara kiše.

Lokalni zvaničnici su savetovali da se ne putuje dok ne prođe nevreme, prenosi Tanjug.

Sa druge strane, u SAD-u vatra se širi neravnim terenima u severnoj Kaliforniji  i do sada je uništio više kuća, dok su brojni drugi požari takođe pogodili zapadnu obalu Amerike.

Požar Diki, koji je počeo 14. jula, već je sravnio sa zemljom više od 10 kuća i drugih građevina kada se tokom noći „probio“ kroz malu zajednicu Indijskih vodopada.

Ažurirana procena štete nije bila odmah dostupna, iako su iz vatrogasne službe naveli da je požar ugljenisao više od 73.200 hektara u okruzima Plumas i Bati i da je tek 20 odsto pod kontrolom, prenosi „Glas Amerike“.

Vatra je gorela u udaljenom području kojem je pristup ograničen, ometajući napore vatrogasaca dok su gasili vatru prema istoku, zbog čega su izdate naredbe za evakuaciju u nekoliko malih zajednica i duž zapadne obale jezera Almanor, popularnog odmarališta.

Butleg, najveći požar u državi na jugu Oregona, bio je gotovo do pola lokalizovan u subotu, jer je više od 2.200 pripadnika vatrogasnih posada radilo po vrućini i vetru na njegovom obuzdavanju.

Kako su saopštile vlasti, širenje vatre usporeno je, ali su hiljade domova i dalje ugrožene na istočnoj strani teritorije koju je zahvatio požar, prenosi Tanjug.