Sve vesti Svet

U KINI ponovo skaču brojke obolelih uprkos najbrutalnijim merama “borbe” protiv COVID-a

U KINI ponovo skaču brojke obolelih uprkos najbrutalnijim merama "borbe" protiv COVID-a

Uprkos najoštrijim, slobodno se može reći brutalnim merama u suzbijanju takozvanog korona virusa Kina je broj jedan u svetu. Peking je zatvarao i zatvara svoje građane, zaključava “zaražene”, razvdvaja porodice, stavlja nanogice i vakciniše celo stanovništvo ali čini se da ništa od toga ne vredi.

Kina je prijavila 1.012 novih slučajeva koronavirusa za 19. jul, od kojih je 150 bilo simptomatski, a 862 asimptomatska, koje Kina evidentira posebno.

To je prvi put da je broj novih kovid 19 infekcija prešao 1.000, još od 20. maja, prenosi Rojters.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva, a ukupan broj preminulih od posledica ove bolesti od početka pandemije je 5.226. Glavni grad Peking, prijavio je jedan novi lokalni simptomatski slučaj koji je dan ranije zabeležen kao asimptomatski.

Prethodnog dana prijavljeni su samo slučajevi bez simptoma.

Šangaj je prijavio pet novih lokalnih simptomatskih slučajeva, u poređenju sa četiri dan ranije, i 10 lokalnih asimptomatskih slučajeva, u odnosu na 19 prethodnog dana, prema podacima lokalnih vlasti, prenosi Rojters.

Mere u Kini ostaju na snazi uprkos relativno niskim stopama infekcije.

Prema analizama japanske finansijske kuće Nomura od ponedeljka, oko 264 miliona ljudi u 41 gradu u Kini pogođeno je potpunim ili delimičnim zatvaranjem ili drugim epidemiološkim merama, u odnosu na 247,5 miliona u 31 gradu prošle nedelje, navodi britanska agencija.

NultaTačka