Sve vesti Svet

U NALETU MIGRANATA KOJI SU POKUŠALI DA PREĐU GRANICU devetorica pripadnika građanske garde povređeno!

U NALETU MIGRANATA KOJI SU POKUŠALI DA PREĐU GRANICU devetorica pripadnika građanske garde povređeno!

Devetorica pripadnika španske Građanske garde povređeno je dok su pokušavali da spreče grupu od preko 150 ilegalnih migranata da uđu na teritoriju španske enklave Melilla na severozapadu Afrike, izvestila je u utorak novinska agencija EFE, pozivajući se na izvore.

Prema izvorima iz španske vladine delegacije u Melilli, migranti su pokušali da pređu špansku granicu u utorak oko 05:15 po lokalnom vremenu (03:15 GMT), objavila je novinska agencija, dodajući da su ih službenici Građanske garde uspeli da ih zaustave, u saradnji sa marokanskim snagama sigurnosti.

Migranti su navodno bili naoružani palicama te su gađali policajce kamenjem u nastojanju probijanja na teritoriju Melille, što je rezultovalo time da su devetorica španskih gardista zadobili lakše povrede.

Melilla je, s još jednom španskom enklavom Ceuta, popularno tranzitno mesto za sub-saharske afričke migrante, koji traže azil u Evropskoj uniji. Prošlog meseca je na granici Maroka i Španije izbila neviđena migracijska kriza, kada je oko 10.000 ilegalnih migranata prešlo u Ceutu. Većinu su poslali nazad, dok je 1.000 ostalih, uglavnom maloletnih, još uvek u enklavi.