Sve vesti Svet

U OVOJ DRŽAVI LEKARI SADA LEGALNO MOGU DA PREPIŠU IVERMEKTIN I HIDROKSIHLOROKIN

Pisao Elena Vuk

Tokom cele ove pandemije Američkim lekarima je bilo zabranjeno da prepisuju hidroksihlorokin i ivermektin pacijentima sa COVID-om. Državni tužilac u državi Nebraska Doug Peterson izdao je svoje „službeno mišljenje“ tvrdeći da lekari u državi sada mogu svojim pacijentima da prepišu ova dva leka, sve dok pacijenti daju svoj informisani pristanak.

Peterson-ovo mišljenje usledilo je nakon zahteva direktorke Odeljenja za zdravstvo i ljudske usluge Nebraske Dannette Smith. Smith-ova je zatražila od državnog tužioca da razmotri mogu li se lekari suočiti sa disciplinskim pravnim postupcima za prepisivanje bilo kojeg od ova dva leka.

Peterson-ova kancelarija objavila je dokument od 48 stranica sa detaljnim istraživanjem i podacima koji ukazuju na to da hidroksihlorokin i ivermektin imaju manje ili nikakve nuspojave pri lečenju pacijenata sa COVID-19.

To je u korelaciji sa mnogo drugih podataka koji su prikupljeni od ova dva leka od njihovog početka. Na primer, ivermektin se koristio za lečenje nekoliko ljudskih bolesti, a doze su primenjene milijardu puta. Govorimo o ivermektinu, ivermektinu namenjenom ljudima, a ne o veterinarskoj verziji.

U dokumentu od 48 stranica objašnjava se da nema dostupnih podataka koji bi opravdali podnošenje disciplinskih mera protiv lekara samo zato što prepisuju ivermektin ili hidroksihlorokin za sprečavanje ili lečenje COVID-a. Kao što je spomenuto, lekari moraju pribaviti informisani pristanak pacijenta za ova dva leka.

Ivermektin se dugo koristio kao lek protiv parazita čije je otkriće naučnicima koji su mu otkrili Nobelovu nagradu 2015. godine dobilo uticaj u oslobađanju velikih delova sveta od parazitskih bolesti. Od 2012. godine brojne in-vitro i in-vivo studije počele su izveštavati o vrlo snažnim antivirusnim delovanjem ivermektina na različite viruse.

Lek je postao poznatiji po kontroverzi tokom COVID-a. Svetske vlade su unele sumnje, a vodeći mediji dugo su ga nazivali konjskim lekom ” kada su raspravljali o njegovoj upotrebi u lečenju COVID-a. Zanimljivo je da je novi Merck-ov lek protiv COVID-a, mulnapiravir, lek koji se koristi i za lečenje konja.

Doktor Louis Safranek, specijalista zaraznih bolesti u Nebraski, prepisivao je ivermektin tokom COVID-a. Rekao je da se više od 500 njegovih pacijenata uspešno se rešilo COVID-a zahvaljujući ovom leku.

“Nisam se fokusirao na zakonitost, fokusirao sam se na moguće koristi koje bi to moglo imati za moje pacijente, od kojih su mnogi prilično bolesni od COVID-a … Bilo mi je prijatno da ga prepisujem pacijentima jer sam znao da može pomoći. I u osnovi nisam imao izvješća o bilo kakvim nuspojavama s tim … Sretan sam što državno tužilaštvo podržava moje pokušaje u korišćenju ovog leka u korist mojih pacijenata sa COVID-om”, Dr. izjava za ABC.

Nekoliko zemalja sveta odobrilo je ova dva leka za lečenje i prevenciju od COVID-a.

FLCCC Alliance – Sakupljeni dokazi o ivermektinu i COVID-19 

 

Nulta Tačka/ThePulse