Sve vesti Svet

U PLANU JE GENERALNI ŠTRAJK RADNIKA U SAD-u! 40 MILIONA AMERIKANACA NA LINIJI SIROMAŠTVA

Generalni štrajk (ili masovni štrajk) širom SAD-a planira se za 15. oktobar. On obuhvata značajan deo ukupne radne snage u metro područjima, gradovima i ruralnim zajednicama koji bi mogli da zaustave ekonomiju.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Organizatori generalnog štrajka nazivaju se ,,Nacionalnim danom generalnog štrajka” i čini se da su pokret koji može uključiti radnike na mnogim radnim mestima ili sindikatima.

O ,,Nacionalnom danu generalnog štrajka” postavljaju se mnoga pitanja a jedno od njih je ko organizuje ovu grupu. Za sada su to ,,Partija za socijalizam i oslobođenje”, ,,Udruženje socijalnih pušaka”, ,,AFL-CIO”, ,, Ujedinjeni radnici čeličane” i ,,UAW”. Oni zapravo krive kapitalizam koji je u padu zbog čega štrajkuju.

Njihovi razlozi za štrajk navedeni su na njihovoj web stranici na kojoj se navodi: ,,Američka vlada ne služi svom narodu:”

Nezaposlenost je porasla za 14% 2021. godine jer su kompanije odbile da povećaju plate.

Samo 100 korporacija odgovorno je 71% svih globalnih emisija uglenika.

Savezna minimalna zarada nije povišena od 2009. doine

40 miliona Amerikanaca živi na nacionalnoj liniji siromaštva ili ispod nje

Farmaceutske kompanije iznuđuju pacijente zbog lekova

A prosečni Amerikanac duguje 90.460 dolara samo da bi sebi priuštio osnovne potrepštine poput stana, hrane, odeće, obrazovanja i medicinskih računa.

Iz organizacije tvrde da ove demonstracije služe da pokažu kompanijama da radnici zaslužuju osnovna ljudska prava te poručuju radnicima da je rad njihovo oružje za pregovaranje.

MARIO ZNA OTKRIVA DOKUMENT ,,BLACKOUT WARFARE” TASK FORCE!