Sve vesti Svet

U Rusiji osvanuli bilbordi “ALJASKA JE NAŠA”

U Rusiji osvanuli bilbordi "ALJASKA JE NAŠA"

U prilično sumnjivoj koincidenciji, nekoliko bilborda sa natpisom „Aljaska je naša“ pojavilo se u Sibiru u četvrtak, dan nakon što je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin predložio Rusiji da „vrati“ Aljasku od Sjedinjenih Država u znak odmazde za sankcije.

Volodin je prvi čovek Dume, donjeg doma ruskog parlamenta, i veoma blizak saradnik Vladimira Putina.

On je prošlog meseca zapretio da će učiniti da Evropa „nestane“ u nuklearnoj vatrenoj kugli ako zapadne vlade nastave da pružaju Ukrajini oružje kojim samo prolongiraju rat za koji ne snose odgovornost.

Strani mediji Volodina opisuju kao Sonija Korleonea iz Putinove bande nakon njegove izjave i panike koja je doslovno pokosila SAD.

Volodin je iskočio tokom sednice parlamenta u sredu kada je odlučio da zapreti napadom na Sjedinjene Države kako bi povratile Aljasku, koju je car Aleksandar II prodao vladi Sjedinjenih Država 1867. za 7,2 miliona dolara. To bi danas iznosilo oko 142 miliona dolara. To se smatralo veoma lošim dogovorom za SAD u to vreme, ali je dugoročno funkcionisalo prilično dobro, a danas Aljaska vredi najmanje dvostruko više nego što su je Amerikanci platili.

MARIO ZNA UŽIVO- OVO su hteli da SAKRIJU OD VAS- Desilo se nešto što će PROMENITI NAŠU BUDUĆNOST

NultaTačka/Breitbart