Sve vesti Svet

U samo nedelju dana na istoj lokaciji srušile se TRI AMERIČKE BORBENE LETELICE

U samo nedelju dana na istoj lokaciji srušile se TRI AMERIČKE BORBENE LETELICE

Dok nastavak filma Top Gun iz 1986. (Top Gun: Maverick) ruši višestruke rekorde blagajne i uzbuđuje celu generaciju mladih ljudi koji žele da postanu piloti ponovo, uznemirujući trend pada vojnih aviona pojavljuje se u južnoj Kaliforniji i to sve u jednoj nedelji.

Najnoviji slučaj pada je MH-60S Seahawk koji se srušio duž granice između Arizone i Kalifornije u četvrtak u blizini El Centra u Kaliforniji. Sva četiri člana posade helikoptera preživela su sa povredama koje nisu opasne po život.

Prošlog petka, severnije, F/A-18E Super Hornet se srušio u pustinji Mohave u okrugu San Bernardino, pri čemu je pilot poginuo.

Sva tri vojna aviona srušila su se u razmaku od jedne nedelje u južnoj Kaliforniji.

Vazduhoplovne katastrofe dolaze kada vojska aktivno koristi patriotski akcioni film kako bi povećala regrutaciju budući da su brojke u poslednjih nekoliko godina pale na nikad niže grane.

Broj internet pretraživanja za ” kako postati borbeni pilot ” postao jeogroman otkako je Top Gun: Maverick debitovao u bioskopima 27. maja.

OVO SE NE PROPUŠTA! “RAK DRUŠTVA”- Pokrenuta je peticija protiv “Evro Prajda” u Beogradu

A prema Defence News- u, više od polovine mornaričkih aviona je prizemljeno jer država nema dovoljno novca da se poprave. Vazduhoplovstvo ima sličan problem. Samo 71,5% flote službe je spremno za misiju. Čini se da ostarela američka vojska ima problema sa pouzdanošću, dok finansira rat u Ukrajini. Nije poznato da li su tri aviona imala mehaničke probleme ili su kvarove i padove prouzrokovali neki drugi faktori.

NultaTačka/ZeroHedge