Srbija Sve vesti

U Srbiji proglašen prvi smrtni slučaj od groznice ZAPADNOG NILA

U Srbiji proglašen prvi smrtni slučaj od groznice ZAPADNOG NILA

Bez obdukcije kako dolikuje medicinskim “stručnjacima” i medicinskom kultu u Srbiji došli smo do prve smrti nastale kao posledica zaražavanjem ujedom komarca.

Epidemiološkinja Gradskog zavoda za javno zdavlje Ivana Begović Lazarević izjavila je danas da je na teritoriji Beograda jedna osoba preminula od groznice Zapadnog Nila.

Saopštila je da je u Beogradu registrovano 11 ozbiljnih oblika među obolelima od te infekcije.

„Na svu sreću groznica Zapadnog Nila kod 80 odsto osoba prođe bez ikakvih simptoma, ni ne znaju da su imali ubod zaraženog komarca. Kod dvadesetak odsto inficiranih ima simptoma kao da je u pitanju grip – povišena temperatura, glavobolja, malaksalost, povraćanje i još neki. Za nedelju, dve osoba se potpuno oporavi“, rekla je Lazarević i dodala da se smatra da je groznica Zapadnog Nila uzrok smrti još dve osobe u Srbiji.

Gejevi iz Srbije mole državu da preduzme mere zbog MAJMUNSKIH BOGINJA: zahtevaju vakcinaciju

Naglasila je da jedan odsto osoba koje dobiju tu infekciju ima puno ozbiljnije simptome – jaku glavobolju, koči im se vrat, dezorijentisani su, može da se javi koma, što zahteva obavezno bolničko lečenje.

Prema njenim rečima, kako bi se zašitili od komaraca potrebno je nositi duge rukave, nogavice, izbegavati boravak u prirodi kad su komarci najintenzivniji, a to su zora i predveče.

“Potrebno je imati mreže na prozorima. Ljudi koji imaju dvorišne kuće da barem jednom nedeljno prazne posude u kojima drže saksije, ili one iz kojih daju hranu kućnim ljubicima. Ako imaju otpadnu burad i kante, bar jednom nedeljno da ih prazne. U gumama se skuplja voda i tu komaci polažu jaja. Naravno, neophodno je sistematsko zaprašivanje”, rekla je Lazaravić.

NultaTačka