Sve vesti Svet

U VREME PRAZNIČNIH DANA, SLAVA I BOŽIĆA SAMO POMISLITE “COVID JE GOTOV”: I SA COVIDOM JE GOTOVO!!!

Pisao Elena Vuk

Ako vi mislite da ovo nije lako rešivo, pa poverujte da zbog takvih misli i nije.. Ali ako poželite dovoljno jako, sve je gotovo.. Da samo tako!

Setite se klasične božićne pesme Džona Lenona „Srećan Božić (Rat je gotov)”(Happy Xmas (War Is Over)), koja je tada podstakla popularnost fraze „Rat je gotov! (Ako to želite)”.

Uprkos mom gađenju prema Joko Ono (a Džon Lenon je jedan od mojih najomiljenjih Bitlsa, tj. jedini od njih..), pesma je neosporno jedna od najvećih ikada napisanih stihova, kao i muzika..

Njegov refren, uključujući pozadinu teksta „Rat je gotov, ako to želiš“, koji peva Hor zajednice Harlem, prenosi poruku mira koja izaziva telo da se naježi u doba godine kada toliko ljudi, različitih slojeva, slavi bilo koji broj praznika, uskladite se sa magijom davanja, važnosti porodice, bliskosti zajednice i osećajem svrhe našeg kratkog putovanja ovde na Zemlji.

Iznenađujuće je, iako svi oduvek uživaju u Božiću i praznicima, nikada niko ne obraća tako veliku pažnju na božićnu muziku kao posebno dirljivu.

Ovo je slično nekoj stvarnoj prazničnoj, slavskoj ili božićnoj magiji.

Jer prošle godine su uništili Božić, pre toga su nam zabranili Vaskrs, mnogi su u toku ovih skoro godinu dana izgubili voljene.. Svi smo nekoliko godina stariji, naše perspektive su se promenile, ipak, ako ovo čitate, vi ste jedan od milijardu pripadnika ljudske rase koji neumorno marširaju napred. Jer u životu nema predaje!

Zajedno smo se nosili sa napadom na naša čula skoro dve godine i, ove praznične sezone, vreme je da jednostavno “pustimo vodu”..

Gori od samog virusa bili su neprekidni podsetnici u ljudskim oblicima da se vakcinišemo, dvolični zahtevi za maskama od strane licemernih političara, lažnih i beskorisnih obaveza i pojedinaca i preduzeća koji su pretrpeli lične ili ekonomske gubitke.

Psihološki danak od Covid-a lako može parirati, ako ne i prevazići, fizički danak koji smo platili. A zašto ne bi bilo? Svakodnevno nas mejnstrim mediji brutaliziraju novim senzacionalističkim tvrdnjama o tome kako Covid čeka iza ugla, sprema se da nam cilja u lice u našim domovima ako uradimo nešto tako besmisleno kao što je korišćenje jednosmernih vrata sa etiketom „Izlaz“ za ulazak u zgradu.

A ako nas virus ne pogodi (hiperbola), vlada bi mogla (manje hiperbola). Samo pitajte Australiju!

Čime smo nagrađeni, kao nacija, kao ljudska rasa, za poštovanje svih ovih pravila? Lagani smo i prevareni u skoro svakom mogućem slučaju.

Bilo je obmana o imunitetu krda, mnogi voljno lažu o tome da li je pomogao, mediji su lagali o potencijalno efikasnim tretmanima Covid-a. Svaki dan je isti, samo posmatramo kako se narativi mejnstrim medija smenjuju između pokušaja da uplašim ljude i potpune i totalne implozije.

Prvo je bila jedna doza, pa druga, pa treća.. danas pričaju o četvrtoj, petoj.. ma dajte odmah sve.. Ništa nas više ne može iznenaditi!

Virus je opasan, možda, ako zaista postoji, ali ne toliko opasan, a vakcine su bile, i biće, lične zdravstvene odluke.

Pa onda inflacija, čak je i ona otiša globalno.. sve nešto globalno..

A otpor samo lokalno..

Zašto je Covid drugačiji od Gripa na primer, pa neka ih treba i virusi da žive ako žive, i ako ga ima neka ga.. Pa neka se druži sa nama.. kada bi prihvatili ovaj sistem, brže bismo izašli iz ove psihoze koja traje već dve godine.

Praviti haos i doživljavati nervni slom zbog svega je totalno sumanuto.. A najluđa stvar u protekloj godini je za mene bila pohvala silnih budala koja su se iz bolničkih soba hvalila kako su na lečenju ili na kiseoni, i to sve zbog PCR testa..

Zar su.. o da jesu, društvene mreže namenjene za opisivanje vaše tvrde stolice..

Ali dođu dani kada čovek jednostavno kaže DOSTA JE BILO! I nastavi sa svojim životom..

Ove praznične sezone svi možemo učiniti isto! Reći dosta i kraj..

Ova praznična sezona, se oseća.. Iskoristite taj dobar osećaj, on je zarazan ali se ne umire od toga, od toga se živi..

Dakle, ove praznike koji nam dolaze treba iskoristiti, 100% energije usredsrediti na to da ovaj bude poseban i onaj za pamćenje!

Sada duboko udahnite, a zatim izdahnite. Covid je gotov (ako vi to zaista želite!!!)

Nulta Tačka