Sve vesti Svet

Učenike u Velsu čeka nova vrsta užine – bube kao „alternativni izvor proteina“

Učenike u Velsu čeka nova vrsta užine - bube kao „alternativni izvor proteina“

Četiri škole u Velsu će učenicima osnovnih škola ponuditi bube kao „alternativni izvor proteina“ u projektu usmerenom na utvrđivanje stavova dece prema „ekološki prihvatljivoj“ hrani.

Akademici sa Univerziteta u Kardifu i Univerziteta zapadne Engleske (UWE Bristol) ciljaju decu uzrasta od 5 do 11 godina u ovom eksperimentu nudeći zamene proteina na bazi biljaka i insekata.

Ispitivanje ima za cilj da bolje razume stav učenika prema alternativnim izvorima proteina.

I stavovi nastavnika će takođe biti ispitani u studiji, jer se od njih očekuje da vode diskusije u učionicama o tom pitanju.

Učenicima će biti ponuđene bube na radionicama o životnoj sredini i održivosti, jer Velika Britanija ima za cilj da ograniči potrošnju životinjskih proizvoda kao što su govedina i piletina.

Stručnjaci kažu da farme insekata emituju 75% manje ugljenika od farme živine.

„Deca će naučiti o nutritivnim i ekološkim prednostima jedenja insekata, kao što su cvrčci, skakavci, svilene bube i brašnari“, izveštava WION.

Tokom radionica, deca će dobiti hranu poznatu kao VeXo — koja je mešavina proteina na bazi biljaka i insekata, opisana kao „konvencionalno mleveno meso“.

„Želimo da deca sada razmišljaju o alternativnim proteinima kao o stvarnim, a ne samo kao o hrani za budućnost, tako da je isprobavanje neke od ovih namirnica krucijalno za istraživanje“, rekao je Kristofer Ber sa Univerziteta u Kardifu, prenosi Metro.

„Iako se jestivi insekti – za sada – ne prodaju u velikoj meri u Velikoj Britaniji, oni čine deo ishrane oko 2 milijarde ljudi širom sveta.

„Mnogo ovakvih obroka je u delovima sveta gde su oni deo dugogodišnje kulinarske tradicije”.

„I sve su popularniji i na drugim mestima”.

Iako su alternativni izvori proteina u porastu, pokazali su se manje popularnim nego što se očekivalo zbog pada zaliha i grupne tužbe visokog profila protiv Beyond Meat-a zbog njihovog prenaglašenog sadržaja proteina.

Napor da se promovišu izvori „alternativnih proteina“, kao što su insekti, biljni proteini, pa čak i plastika, naišli su na izvesno odbijanje.

Realnost je da su izvori proteina životinjskog porekla i dalje glavni za sintezu mišićnih proteina i dugovečnost – a nisu svi izvori proteina jednaki.

Ništa nije SLUČAJNO- Depopulacija je u toku a TRANSHUMANISTI imaju plan kako da ZAMENITE DECU!

Nulta Tačka/InfoWars