Sve vesti Tehnologija

UDARNO! Trampova mreža TRUTH SOCIAL kreće! Završeno spajanje sa RUMBLE-om

UDARNO! Trampova mreža TRUTH SOCIAL kreće! Završeno spajanje sa RUMBLE-om

Nakon dugog iščekivanja i nekoliko kočenja, konačno uvođenje “Truth Sociala”, Trampove nove platforme društvenih medija, završilo je sva svoja beta testiranja i spremna je za puštanje u online svet i to vrlo brzo, kaže izvršni direktor Devin Nunez.

U nastupu za Newsmax u četvrtak, Nunez je objasnio da će ljudi moći pristupiti aplikaciji u punom kapacitetu “u narednih nekoliko dana”. Nažalost, nije naveo konkretan datum, ali se očekuje da će uvođenje biti završeno sledeće nedelje.

“Ima potpuno novu opremu i nema cenzure iz Big Tech-a. I pogodi šta? Niko nas ne može zabraniti. Bićemo otvoreni za sve.”

To je apsolutno neverovatno, zajednica koju gradimo. Zajednica stvarnih ljudi. Pokušavamo da uzmemo najbolje od onoga što Twitter ima, zajedno sa Instagramom i Facebookom, i sve to spojimo u jedno. I ne dozvoljavamo lažne botove, lažne naloge. Dajemo sve od sebe da ih izbegnemo.

Ali što je najvažnije, vraćamo američkom narodu njihov glas, i to je ono što je predsednik Tramp želeo da uradi.”

Nakon što je aplikacija objavljena na Apple App Store-u u februaru, milioni korisnikasu se prijavili na ovu platformu. Prema izveštajima , bilo je preko pola miliona onih koji su se prijavili samo u prvih 48 sati. Povrh toga, milioni su se prijavili a da Android verzija aplikacije nije bila dostupna, tako da je samo 50% tržišta imalo pristup do sada. Većina prijavljenih nije uspela da se prijavi i trenutno se nalazi na listi čekanja.

Kako bi rešio ovaj ogroman zaostatak, Truth Social je takođe najavio veliku promenu svoje platforme koja će ublažiti problem.

U petak je kompanija objavila da je proširila svoje partnerstvo sa platformom za video striming Rumble. Ubuduće, Truth Social će se preseliti na Rumble-ov Cloud computing servis, potez koji će omogućiti platformi da brzo prevaziđe velike prepreke rasta jer želi da izbaci Twitter i napravi ime u Big Tech pejzažu.

Kompanija je od petka “uspešno” migrirala svoje servere na novu uslugu.

“Danas je video platforma Rumble objavila da je Truth Social, platforma društvenih medija koju je kreirala Trump Media & Technology Group (TMTG), uspešno migrirala svoju web stranicu i mobilne aplikacije na Rumble-ovu cloud infrastrukturu. Ova migracija će omogućiti platformi Truth Social da se značajno proširi na novoj platformi u oblaku.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! GOST, VOĐA NARODNIH PATROLA!

…Truth Social i Rumble su napravili veliki korak ka spasavanju interneta iz kandži velikih tehnoloških tirana. Naši timovi su neumorno radili na realizaciji ovog velikog poduhvata. Rumble-ova cloud infrastruktura je bez premca i biće okosnica za obnovu slobode govora na internetu u godinama koje dolaze.”

Konačno, izgleda kao da je čekanju kraj. Svi bismo konačno trebali da budemo u mogućnosti da testiramo dugo očekivanu ‘alternativu slobode govora za Twitter’ do kraja sledeće sedmice.

Nadamo se da će aplikacija opravdati svoju popularnost. Ako ne, Ilon Mask trenutno radi na planu B.

NultaTačka